Dragnea a semnat actul de deces al PSD!

0
278

De doi ani și mai bine scriu că Liviu Dragnea a vândut PSD, pentru a-și salva pielea. Ce să vezi, acum vin marii analiști politici să spună asta, prezentând-o ca pe o mare descoperire! Dar, nu e vreme de orgoliu și de narcisism, lucrurile se precipită alarmant de rapid, nimeni nu mai înțelege nimic, de par­că am fi în Babilon. Mazilirea lui Tudorel Toader arată limpede și clar că Dragnea, la porunca lui Iohannis, l-a executat pe ministrul Justi­ției, care și-a permis să încerce să-l demită pe Augustin Lazăr, omul însărcinat cu mușamalizarea tuturor proceselor lui Iohannis. Pun pariu că noul ministru al Justiției, cel mai probabil Nicolicea, omul care a moșit UNPR-ul lui Oprea, fie îl va lăsa pe Augustin Lazăr să-și termine liniștit și fericit mandatul, fie îi va oferi încă unul. Nu fiindcă așa vrea el, ci pentru că așa i-a poruncit Dragnea. Mai exact, așa i-a poruncit sistemul. Trocul Iohannis-Dragnea a devenit atât de vizibil, încât și dacă ai fi orb l-ai observa.
Cu bună știință, Dragnea a pus PSD la dispoziția lui Iohannis, care poate prelungi agonia acestui partid până după alegerile prezidențiale. Gradul de parșivenie al lui Dragnea este incomensurabil. A vândut partidul, la înțelegere cu Iohannis și cu stăpânii din Europa. Prin mazilirea lui Tudorel Toader, Dragnea a creat un nou orizont de așteptare pentru baronii PSD care voiau să se dea niște legi care să-i scape și pe ei, nu doar pe Dragnea. Or, se pare că Sistemul i-a asigurat lui Dragnea scăparea pe cale judiciară, fără să mai fie nevoie de calea legislativă. Poate că noul ministru al Justiției, sunt absolut convins că va fi Nicolicea, va pritoci o ordonanță, dar aceasta se va referi doar la corelarea legislației penale cu deciziile Curții Constituționale, eliminând toate aberațiile adăugate de către cei care voiau să scape și ei, odată cu Dragnea. Nicolicea este mult prea hârșit în domeniu, el nu și-a ofertat niciodată serviciile cuiva, ci a fost solicitat. Gargara pe care o face astăzi nu este nicidecum conformă cu convingerile sale, ci doar o formă de manipulare a prostovanilor, folosită și de către ilustrul său
înaintaș în ale justiției postrevoluționare, Valeriu Stoica. Nicolicea va face exact ceea ce trebuie să facă, va prelungi agonia PSD.
Singura problemă de dezbătut este dacă Tudorel Toader, respectiv, ALDE, a făcut parte din joc sau, într-adevăr, a încercat să frâneze excesele PSD-ului. Nu sunt sigur, dar cred că scoaterea din joc a lui Tudorel Toader este un motiv pentru ieșirea sau scoaterea ALDE de la guvernare. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla înainte de alegerile locale din 2020 sau, cel mai târziu, înainte de alegerile parlamentare. Înclin să cred că momentul fatidic va fi scrutinul local, la care ALDE va beneficia de sprijinul a sute de primari de la PSD și de la PNL, în virtutea faptului că pare singura formațiune politică dispusă să promoveze atât capitalismul cât și protecția socială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.