Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, că el nu are legături cu serviciile secrete, dar „poate Antonescu are aceste legături” şi poate explica la ce s-a referit în cazul „presiunilor” care s-ar face pentru candidatura lui Victor Ponta la prezidenţiale, însă nu-l vede pe premier „presat”.

Dragnea a fost întrebat cum vede declaraţiile lui Crin Antonescu referitoare la oameni cu influenţă în serviciile de informaţii care ar face presiuni ca Victor Ponta să candideze la prezidenţialele de anul viitor.

„Eu nu am contact cu serviciile secrete, poate domnul Antonescu are aceste legături şi e bine să vă răspundă dumnealui. Nu-mi pot da seama la ce s-a referit, dar nu-l văd pe Victor Ponta un om foarte presat, l-am văzut că e un om care gestionează foarte bine actul de guvernare şi este în stare singur să ia deciziile cele mai bune”, a afirmat Dragnea.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că în opinia sa sunt persoane „influente în servicii” care fac presiuni ca premierul Victor Ponta să candideze la alegerile prezidenţiale de anul viitor, el menţionând totodată că nu „bagă mâna în foc” PSD nu va face acest pas.

Antonescu a susţinut că în ceea ce priveşte candidatura la prezidenţiale nu poate să bage „mâna în foc că PSD şi însuşi Victor Ponta nu pot să ia la un moment dat această decizie, din diferite motive”.

„Eu, să nu-mi cereţi detalii, că eu chiar nu le am, eu cred că există presiuni şi din afara partidului, nu numai din interiorul partidului. Eu cred că există presiuni poate şi din zona unor oameni influenţi în servicii, cred. Nu acuz pe nimeni, până la urmă nu-i decât normal (…) Să candideze domnul Ponta, că aici nu se fac experimente (cu un alt candidat din partea PSD, n.r.). Domnul Ponta e un om care, fiind şi prim-ministru, arătând destule calităţi în această perioadă, e un candidat. Nu poţi lua aşa, pe oricine pe motiv că e partidul mare, că am văzut în 2009, un candidat destul de celebru”, a declarat Antonescu, într-o emisiune a postului B1 TV.

Mediafaxliviu-dragnea

Recomandările redacției