Dragoş Bîlteanu, şeful SIF Banat-Crişana, rămâne în arest

0
475
bilteanu
Dragoş Bîlteanu este în arest din 10 decembrie anul trecut

Curtea de Apel Bucureşti a prelungit arestul preventiv pentru Dragoş Bîlteanu şi Najib El Lakis cu încă 30 de zile, aceştia fiind arestaţi în dosarul delapidării SIF-urilor. Instanţa a respins cererile de eliberare a inculpaţilor din arest.

“Admite propunerea Parchetului de pe lângă Î.C.C.J. – D.I.I.C.O.T. În baza art.236 C.proc.pen. dispune prelungirea arestării preventive a inculpaţilor Bîlteanu Dragoş George şi El Lakis Najib pentru 30 zile, de la 9.01.2015 la 7.02.2015 inclusiv. Respinge, ca nefondate cererile inculpaţilor de înlocuire a măsurii arestării preventive. Cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în cameră de consiliu, azi 06.01.2015″, arată soluţia instanţei.

Directorul SIF Banat-Crişana (SIF1), Dragoş Bîlteanu şi Najib el Lakis au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile în data de 10 decembrie, după ce procurorii DIICOT au efectuat, pe 8 decembrie 2014, 31 de percheziţii domiciliare în judeţele Ilfov şi Arad şi în Bucureşti, acţiunea vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate care a avut ca scop obţinerea de sume de bani din patrimoniul SIF Banat-Crişana SA şi SIF Muntenia SA Bucureşti prin delapidarea acestora.

Gruparea este specializată în comiterea infracţiunilor de manipulare a pieţei de capital, delapidare şi spălare de bani, prejudiciul fiind de peste 62,5 milioane lei.

De asemenea, procurorii au suspiciuni că membrii grupării s-au implicat şi în operaţiuni de manipularea pieţei de capital, prin realizarea mai multor tranzacţii în datele de 12, 13 şi 16 septembrie 2013 la Bursa de Valori Bucureşti.

Beneficiarii acestor operaţiuni au fost chiar liderii grupării, care şi-au consolidat poziţia în interiorul SIF Banat-Crişana SA, prin deţinerile directe/ indirecte peste limita impusă de prevederile legale, subliniază procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.