O familie din Arad trece printr-o dramă de neimaginat. O familie cu 10 copii a rămas fără tată, după ce acesta a suferit o moarte violentă, într-un accident de circulație. Este vorba de biciclistul decapitat, după ce a fost lovit de o mașină în Vladimirescu, sâmbăta trecută. Bărbatul, pe nume Vasile Manolache Andonie, de 46 ani lăsat în urmă suferință cruntă, iar familia acestuia este greu încercată de nevoi.

Tragica poveste a familiei Andonie din Horia  ajunge tot mai cunoscută. Mai mulți apropiați ai familiei, dar și arădeni profund impresionați de acest caz s-au mobilizat pentru a strânge donații. S-a lansat deja un apel umanitar care a fost promovat și pe rețelele de socializare. Inițiatorul apelului vrea să facă o campanie urmanitară amplă, pentru a ajuta familia.

„La rugămintea familiei din Horia și a altor oameni fac o postare cu un apel umanitar, în urma unei tragedii foarte cumplite care s-a abătut asupra familiei Andonie, având loc un grav accident rutier, în urma căruia tatăl copiilor a fost decapitat. A lăsat în urma sa 10 copii și o mamă. Cunosc foarte bine situația familiei, locuiesc într-un apartament închiriat, având doar două cămăruțe.
Toți cei care doriți să ajutați această familie greu încercată o puteți face atât direct la familie sau să mă contactați pe acest nr de telefon: 0755503549.
Dumnezeu să mângâie familia, iar celui răposat odihnă veșnică!”
, este apelul făcut de Valentin Căldăraș, voluntar implicat pe mai multe proiecte sociale.

Din cei 10 copii ai familiei Andonie, doi sunt în sistemul de protecție a copilului. Este vorba de cei mari mari, o fată de 19 ani și un băiat de 17 ani. Aceștia sunt într-un centru social și încearcă să-și poarte singuri de grijă.

Mama și copiii au nevoie de ajutor

Familia Andonie are o situație materială precară, tatăl mort fiind unicul care aducea o sursă sigură de venit în casă, fiind angajat ca lucător comercial. Iar într-o familie cu atâția copii, între care cel mai mic de doar patru ani, nevoile sunt mari. Mama – Viorica nu putea lucra din cauza problemelor de sănătate, dar și pentru că trebuia să aibă grijă de ceilalți opt copii.

Valentin Căldăraș, care a fost voluntar în centrul în care stau cei doi copii ai familiei povestește că familia se descurca foarte greu. Se bazau pe salariul tatălui, dar și pe alocațiile de la stat pe care le primeau o parte din copii.

Acum familia este în imposibilitatea de a plăti cheltuielile de înmormântare pentru tatăl decedat, Vasile Manolache.  „Mama copiilor are și probleme de sănătate și este doborâtă din punct de vedere psihic, la o așa tragedie. Copiii familiei Andonie și mama  au mari nevoi. Au nevoie de haine, rechizite, încălțăminte,  materiale de renovat casa“, povestește Valentin Căldăraș, un om de bine, care vrea să ajute din suflet.

„Eu cu fratele meu suntem într-un centru, pentru că nu puteam sta toți 10 acolo. Sper ca mama și frații mei să fie ajutați după moartea tatălui nostru“, spune Roxana, fata cea mare.

De menționat că, Primăria Vladimirescu s-a oferit să acopere cheltuielile de înmormântare, în condițiile în care i se prezintă o factură a acestora.

Valentin Căldăraș, împreună cu alți oameni binevoitori au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru familia Andonie. Valentin vrea să ia legătura cu primăria Vladimirescu să strângă bani pentru cumpărarea unei case pentru mamă și copii. „Căsuța lor este foarte mică, pentru un număr atât de mare de copii. Vreau să mobilizez câți mai mulți oameni, ca să strângem bani pentru a le lua o casă. Nu știu ce se va întâmpla cu ceilalți copii, întrucât există posibilitatea ca o parte să fie luați în sistemul social“, spune Valentin.

Arădenii care vor să ajute pot lua legătura cu Valentin Căldăraș, precum și cu membri familiei pentru a-i ajuta.

Recomandările redacției