Cunoscutul antrenor de tenis Nick Bollettieri a încetat din viață duminică noapte, la vârsta de 91 de ani. Americanul cu origini în Italia a contribuit la modelarea vieții mai multor jucători de tenis de top, printre care Andre Agassi, Jim Courier, Monica Seles, Williams Sisters și Maria Sharapova.

Poate cel mai mare antrenor din istoria tenisului, Nick Bollettieri s-a stins din viață azi la reședința din Palma Sola Bay. Bollettieri a stat, de-a lungul timpului, în spatele unor nume imense din tenisul mondial: Andre Agassi, Jim Courier, Monica Seles sau Mary Pierce. De asemenea, Maria Sharapova, Daniela Hantuchova, Jelena Jankovic, Sabine Lisicki, Sara Errani, Tommy Haas, Max Mirnyi, Xavier Malisse, Venus Williams, Serena Williams, Martina Hingis, Anna Kournikova, Marcelo Rios sau Kei Nishikori au fost ghidați, într-un fel sau altul, de marele antrenor american.Dintre toţi elevii săi, Tommy Haas a fost poate cel mai apropiat de el în ultimii ani, astfel că germanul a postat un tribut superb pentru cel care i-a ghidat paşii în tenis şi s-a transformat într-un adevărat mentor.

În ciuda reputației sale prolifice de antrenor de tenis, cariera de jucător a lui Bollettieri s-a limitat doar la practicarea acestui sport în liceu.Cariera sa de antrenor a început la terenurile aferente hotelului Dorado Beach, din Puerto Rico, în anii ’60. După mai bine de un deceniu (în 1978), Nick a avut atât de mare încredere în abilitățile sale de a-i ghida pe jucători spre performanță încât a riscat totul deschizându-și propria Academie, în Florida.Până la acel moment, jucătorii de tenis din SUA nu aveau un astfel de loc unde să poată locui, studia, în timp ce aveau ocazia să învețe să-și îmbunătățească jocul.

La mai puțin de un deceniu de la lansare, Academia s-a transformat într-un real succes, astfel că americanul a vândut-o către IMG. Cu toate acestea, Bollettieri a continuat să facă parte activ din tot ce se întâmpla acolo, ajutându-i pe jucători să progreseze. Nick s-a remarcat în special la capitolul tactic și mental, astfel că marii tenismenii menționați anterior îl vedeaua de cele mai multe ori ca pe o garanție a succesului.Pe lângă o ilustră carieră de antrenor, Bollettieri a scris și o carte în care a aprofundat diverse aspecte tehnice ale jocului.

sursa: eurosport.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției