Semnalul de alarmă primit de echipa noastră în meciul din deplasare, cu Agronomia, n-a fost o întâmplare. Pentru a doua oară consecutiv, fetele noastre s-au chinuit să obțină o victorie care, în mod normal, ar fi trebuit să fie bifată fără prea mari emoții, în dauna celor de la Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanța. Și dacă la București, galben-albastrele au rezolvat meciul în sfertul 4, de data aceasta s-au jucat și mai rău cu nervii suporterilor, asta pentru că victoria a venit doar cu câteva secunde înainte de final. Ce-i drept, de data aceasta și adversarul a fost unul care a evoluat foarte bine, surprinzător de bine chiar, însă asta nu scuză decât în parte momentele confuze din jocul nostru, care au fost și în această seară destul de multe.

Jose Araujo a trimis în teren un prim 5 format din Hadzovic, Akathiotou, Keys, Manea și Vitulova. După un început echilibrat, echipa noastră se distanțează la 10-3, dar constănțencele revin pe tabelă și în joc, scorul evoluând de maniera 11-8, 15-13, 17-16. Oaspetele ratează însă câteva coșuri de trei puncte și le permit fetelor noastre să ia din nou puțină distanță, însă această situație va fi răsturnată din nou. Se ajunge la 20-20 dar Keys înscrie de la trei puncte în ultima secundă a sfertului și speram ca acesta să fie declicul necesar pentru a pune stăpânire pe meci.

Sfertul doi însă începe invers decât ne așteptam. Fetele noastre intră într-o sarabandă a greșelilor și echipa oaspete reușește să se mențină aproape permanent în avantaj. Revenim la conducere 31-30 dar numai pentru puțin timp, astfel că la pauza mare se intră cu 36-37 pe tabelă.

Partea a doua a meciului începe cu multe greșeli de ambele părți dar tot echipa din Constanța e mai eficientă sub panou, distanțându-se la 36-43, moment în care Jose Araujo e nevoit să ceară time-out deoarece fetele sale păreau tot mai debusolate. Echipa noastră forțează dar oaspetele se apără extraordinar. Și în timp ce galben-albastrele ratează din toate pozițiile, constănțencelor continuă să le intre aproape tot, indiferent de distanța de la care aruncă. Scorul ajunge la 40-48 și gluma începe să se îngroașe. Un nou time-out pare că le trezește totuși pe fetele noastre, care reduc din diferență până la 48-51. Hadzovic reușește în sfârșit un coș de trei puncte și sfertul 3 se încheie u 51-53 pe tabelă.

Tot echipa oaspete revine mai motivată în teren dar cum necum reușim să egalăm prin Hadzovic, 57-57. Jocul devine echilibrat, cu accente dramatice dar tot oaspetele sunt cele care se mențin la conducere, ce-i drept mereu la distanță de 1-2 puncte. Reușim totuși să intrăm în avantaj cu 3 minute înainte de final, 64-62 dar Constanța ne taie elanul cu un nou coș de trei puncte. La intrarea în ultimul minut, tabela arată 64-67, cu fetele noastre având atacul. Echipa de la malul mării este sancționată cu greșeală tehnică și din trei aruncări, transformăm două. Rezistăm în apărare fără să primim coș și avem mingea cu 26 de secunde înainte de final. Akathiotou conduce atacul, Hadzovic schimbă partea, mingea ajunge la Keys care pătrunde fantastic sub panou și cu 5 secunde înainte de final își aduce echipa în avantaj! Meciul se încheie cu 68-67 în uralele spectatorilor care au savurat un meci de bună calitate, care a avut un deznodământ fericit pentru noi. Mai mult, FCC Baschet Arad ajunge la 10 victorii consecutive în acest sezon, performanță care n-a mai fost realizată din sezonul 2013-2014 (atunci am ajuns la 17!), sezon în care echipa noastră a și jucat finala campionatului.

Cele două echipe se vor întâlni din nou luni, la Timișoara, unde se va desfășura în devans partida dintre cele două echipe care contează pentru returul sezonului regular. Sperăm ca de data aceasta valoarea superioară a echipei noastre să se vadă mai repede și mai pregnant în partidă.

FCC Baschet UAV Arad –   Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanța  68-67 (23-20, 13-17, 15-16, 17-14)

Arad: Keys 17 (1×3), Vitulova 16, Hadzovic 12 (1×3), Ghiță 5, Manea 4, Akathiotou 4. Au mai jucat: Mercea, Mîrne-Nagy. Anrenor: Jose Araujo

Constanța: B. Fota 18 (1×3), Mititelu 15 (1×3), Hinriksdottir 12, Vega 11 (3×3), Johnson 6 (1×3), Voica-Nagy 2. A mai jucat: D. Fota. Antrenor: Miroslav Popov

Arbitri: L. Bukuresti, V. Sandu, I. Drăgoi. Observator: M. Hurgoi

Recomandările redacției