A venit și ordinul de începere al lucrărilor la stadionul „Francisc Neuman” din partea Primăriei pentru firma Drast Company, cea care a câștigat licitația pentru finalizarea arenei de 11,526 de locuri a Aradului. De ieri, conform contractului, societatea arădeană trebuie să predea la cheie stadionul peste cel mult 6 luni de zile, adică la începutul lunii septembrie.

Primii muncitori au apărut deja pe „șantierul” din Calea Aurel Vlaicu, iar numărul acestora va crește de săptămânile ce urmează. „Suntem conștienți că toți ochii vor fi îndreptați asupra noastră, dar mai știm că tot ceea ce avem de făcut este să lucrăm. Adică să ne facem treaba cum știm mai bine fără a pierde timpul. Am executat deja lucrări importante în județul și municipiul Arad, știm ce ne așteaptă. Arena e construită undeva la 70%, urmează să facem noi restul și, zic eu, ne vom încadra fără probleme în termen. Chiar dacă ordinul de începere al lucrărilor a venit doar azi (n.a. ieri, 4 martie), noi de luni am început să ne pregătim pentru ceea ce urmează. Suntem la faza de pregătire a șantierului, ne facem aprovizionarea cu materiale și vom ataca de la bun început toate fronturile, ca să spun așa. 30 de muncitori ai firmei noastre sunt deja la stadion, dar, de săptămâna viitoare și până pe 16 martie, vor mai apărea nu mai puțin de 17 subcontractori. Zece pe partea de construcții și finisaje și șapte pe partea de instalații. Fiecare dintre aceste firme subcontractate se vor prezenta cu 6-10 muncitori la stadion, așa că faceți și dumneavoastră calculele. E posibil să lucrăm și cu 200 de oameni acolo. Intenția noastră este să terminăm sub 6 luni stadionul, ne-am și organizat în acest fel prin cooptarea atâtor subcontractori, majoritatea dintre ei firme din Arad. Știm și noi că echipa UTA este aproape de promovare și va trebui să folosească cât mai repede noul stadion, o să facem tot posibilul să-l terminăm mai repede de cele 6 luni prevăzute în contract”, ne-a declarat Radu Dragoș, directorul SC Drast Company SR.

Cheltuielile municipalității cu stadionul vor ajunge la 53.060.551 lei, cu tot cu TVA. Fiindcă s-a schimbat culoarea Guvernului, rămâne de văzut dacă pe ultima sută de metri, Compania Națională de Investiții va trimite bani către colegii peneliști din administrație, în așa fel încât cheltuielile cu gazonul și iluminatul (aprox. 2,5 milioane de euro) să fie decontate retroactiv din fonduri guvernamentale.

Firma Tehnodomus a început lucrările la arena „Francisc Neuman” în urmă cu aproape 6 ani de zile, dar nu a și finalizat-o pe motiv că angajatorul, municipalitatea, a schimbat proiectul pe parcurs, iar costurile au crescut. A fost invocată în special trecerea de la clasificarea UEFA 2 la UEFA 4 a stadionului, dar și alte ajustări din partea celor de la ISU după tragicul eveniment din clubul Colectiv din toamna lui 2015.

Recomandările redacției