drenaj_limfaticOrice sistem si organ are un rol extrem de important pentru organism, caci daca o piesa nu functioneaza, totul se duce de rapa, ca in jocul de domino. Astfel, daca vrei sa ramai sanatoasa si mai ales sa slabesti, acorda atentie si sistemului limfatic.

Clinicile de infrumusetare iti sar in ajutor acolo unde tu nu ai timp sau vrei rezultate mai rapide, prin efectuarea masajului pentru drenaj limfatic.

De ce este atat de important sistemul limfatic pentru organism? Care este rolul lui?

Sistemul limfatic are sarcina de a prelua surplusul de lichide si de a-l transporta prin vasele limfatice mari la nodulii limfatici, unde are loc fagocitoza, adica eliminarea celulelor moarte, a reziduurilor bacteriene, a toxinelor. Acestea sunt conduse spre excretie si eliminate odata cu urina, dupa acest proces limfa ramanand curata si edemele/retentiile hidrice fiind eliminate.

Ganglionii sunt ca niste statii de epurare, filtre ale sistemului limfatic, indispensabili in cadrul acestui proces important nu doar in mentinerea frumusetii, dar mai ales in mentinerea sanatatii. Prin acest proces de „curatare” se observa imbunatatiri ale aspectului pielii, ale circulatiei sanguine, reducerea circumferintelor, revitalizarea organismului si cresterea imunitatii.

Care sunt cauzele unei functionari cu probleme?

Excluzand cauzele medicale (interventii chirurgicale, neoplasme), principala cauza a disfunctiei sistemului limfatic ramane sedentarismul, potentat de alimentatia necoresunzatoare si aportul hidric insuficient.

In ce consta drenajul limfatic?

Exista mai multe aparate cu care se poate face acest procedeu. Terapia de drenaj limfatic consta intr-un masaj efectuat cu ajutorul unor mansete pneumatice aferente fiecarui membru inferior si zonei abdomenului, ce se vor umfla progresiv din periferie in sensul circulatiei limfatice. Acest masaj este realizat pe traseul vaselor limfatice si are rolul de a conduce limfa blocata spre statiile ganglionare principale pentru ca mai apoi sa fie preluata si eliminata prin urina.

O alta posibilitate este cea de drenare prin intermediul biostimularii, drenajul efectuandu-se natural prin contractii musculare pe anumite grupe musculare, pentru a restabili traseul natural al circulatiei limfatice. Metoda de drenaj va fi stabilita de medicul centrului, in functie de anamneza si de cauza care a dus la afectarea drenajului natural.

Ce se intampla, practic, in timpul unei sedinte?

In timpul unei sedinte sunt montate mansetele pneumatic pe membre si abdomen si se seteaza programul stabilit de medic, in functie de nevoile fiecarui client. Mansetele se vor umfla progresiv de jos in sus, cu presiuni diferite, si sunt special setate pana la terminarea terapiei.

 

SURSA: http://www.ziare.com

Recomandările redacției