Drumul Arad – Felnac, din nou în dispute politice: judeţul nu a mai primit niciun leu pentru lucrări

1
393

drumDrumul Arad – Felnac este din nou subiect de dispută politică. După ce ani de zile, drumul aflat într-o stare deplorabilă a alimentat tensiunile în taberele politice şi acum, acesta este tot temă de certuri. Mai precis, reprezentanţii administraţiei judeţene se ceartă pe necesităţile financiare pentru modernizarea drumului.
În timp ce conducerea Consi­liului Judeţean susţine că judeţului nu i-a fost alocat niciun leu la ultima alocare de la Ministerul Dezvoltării, consilierii judeţeni PSD spun că judeţului nostru i s-au repartizat fonduri substan­ţiale. Consilierii PSD spun că de această dată, drumul nu a primit finanţare pentru că lucrările nu sunt nici măcar în stadiu de 5 la sută.
Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad și-a arătat nemulțumirea vizavi de refuzul acordării de finanțare, de către Guvern
Acesta a explicat că, în cursul lunii august, Guvernul a schimbat modul de alocare a banilor, în sensul că repartizarea sumelor se face exclusiv de către Ministerul Dezvoltării. Practic, consiliilor judeţene nu le mai sunt acceptate nici măcar propunerile pentru repartizarea sumelor, decizia fiind astfel supracentralizată la nivelul ministerului.
Adrian Ţolea a mai spus că, singurul obiectiv depus de Consiliul Judeţean Arad pentru finanţarea în cadrul PNDL este drumul judeţean Arad-Felnac, pentru care Guvernul Ponta a alocat suma de 0 lei. La alocarea anterioară, din solicitarea de 5 milioane a Consiliului Judeţean, i s-a alocat doar 638.000 lei.
„Consiliului Judeţean îi rămâne doar soluţia finanţării drumului Arad-Felnac din fonduri proprii. Datorită faptului că pe acel drum constructorul a lucrat şi doreşte să continue lucrările, iar locuitorii din zonă ne solicită acest lucru, Consi­liul Judeţean a alocat la rectificarea de buget, din fonduri proprii, suma de  1.600.000 lei pentru plata lucrărilor reali­zate. Vreau să precizez că vom mai aloca şi la începutul lunii septembrie, în cadrul şedinţei extraordinare, o nouă sumă de bani pentru a plăti lucrările la acest obiectiv”, spune Adrian Ţolea, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad.
Procent mic la lucrări
Acesta a mai subliniat că banii sunt alocați de Guvern în mod discreţionar, administrațiile PSD fiind favorizate. „Primarii PSD reprezintă aproximativ 15% din totalul primarilor din ju­deţul Arad, dar constatăm că acestora li s-a alocat aproape o treime din banii destinaţi întregului judeţ. Mai trebuie menţionat că suma cea mai mare, respectiv 18 la sută din toţi banii judeţului a ajuns la Chişineu-Criş, oraş condus de un primar PSD, pentru un obiectiv ce putea fi finanţat din fonduri europene, în timp ce Consiliul Judeţean Arad nu a primit nici un leu. Mă bucur că se alocă sume pentru mo­dernizarea de străzi şi drumuri comunale, dar trebuie să menţionez faptul că prioritare sunt drumurile judeţene şi aici nu pot să nu remarc faptul că singurul drum judeţean aflat în program a primit 0 lei. Concluzia este una singură şi nu mă sfiesc să o spun: PSD a pedepsit judeţul Arad!”, a conchis Adrian Ţolea.
Săptămâna trecută, consilierul judeţean, Florin Tripa a venit în replică cu declaraţii total opuse. Acesta a spus că, Aradul a primit în ultimile săptămâni, 55 de milioane pentru investiţii. „Drumul Arad – Felnac a primit anul trecut aproximativ 2 mi­lioane de euro, bani cu care drumul putea fi reabilitat. dacă nu dădeau dovadă de incompetenţă cei din Consiliul Judeţean Arad. Anul acesta, drumul nu a primit finanţare într-o primă fază pentru că lucrările nu au atins nici măcar stadiul de 5 la sută“, a spus consilierul PSD, Florin Tripa,
O nouă replică a venit din partea preşedintelui interimar al CJA, Adrian Ţolea: „PSD a dat replici halucinante. Potrivit ordinului din 5 august, un ordin «celebru», toate fondurile vor fi distribuite de minister direct către primării. Consiliul Judeţean nu mai poate face nici propuneri. Din mili­oanele acceptate pentru finan­ţare, pentru drumul Arad – Felnac, judeţul a primit doar puţin peste 600.000 de lei“.

1 COMENTARIU

  1. Repartizarea la primariile PSD-iste este explicabila. Cu exceptia Chisineu-Cris, in general PSD este votat in localitatile (zonele) sarace. Ca atare, acestea ncesita un ajutor mai substantial.
    Pe de alta parte, pentru a pune capat unor discutii sterile, este posibila obtinerea unui extras de cont de la Trezorerie, extras ce se poate arata jurnalistilor sau altor persoane interesate, sau se poate cere si o copie dupa O.P.-ul cu care s-a facut transferul, OP in care se specifica si destinatia sumei. De ce nu se recurge la o astfel de solutie simpla ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.