Drumul în Cupă, barat de loteria penalty-urilor: UTA – Poli Iași 6-8

0
401

Meci de infarct, ieri, la Arad, unde Poli Iaşi s-a calificat în optimile Cupei României la loviturile de departajare în faţa celor de la UTA. În timpul re­gulamentar, meciul s-a terminat la egalitate, scor 2-2, iar în prelungiri ambele combatante au mai marcat câte odată. S-a ajuns la loteria penalty-urilor, unde a ratat doar utistul Pop și moldovenii și-au valorificat până la urmă statutul de favoriți.
Meciul a început perfect pentru UTA, cu gol marcat încă din minutul 4. Cioinac nu a ajuns la o minge, iar Ciprian Rus a scăpat cu mingea de la mijlocul terenului şi a trimis printre picioarele lui Alberto Cobrea, spre bucuria fanilor. Arădenii au fost nevoiţi să-l schimbe pe Vădrariu la 10 minute de la deschiderea scorului, din princina unei accidentări, dar pozițiile offensive au fost păstrare. Chiar noul intrat, Cubleșan era demarcat, dar Rus a ales să tragă el şi de data aceasta nu l-a mai învins pe Cobrea.
Ulterior, jocul s-a mutat în jumătatea „roș-albă”. Pîrvulescu a trimis mai întâi un balon inofensiv spre poartă, reţinut de Bodea, pentru ca apoi să centreze pentru lovitura de cap a lui Cioinac, care a trimis pe lângă poartă. Totuși, în prelungirile primei reprize, trupa din Copou a marcat după o fază începută cu pătrunderea lui Zaharia în careu, Patrick Petre a protejat în faţa lui Oprea, iar Lawson Bekui a putut şuta nestingherit în vinclul porții din numai 10 metri.
Așadar, s-a intrat la cabine la scorul de 1-1, iar debutul de repriză secundă a aparținut tot vizitatorilor. În minutul 55, Zaharia a centrat pentru reluarea cu capul a lui Mendes, care s-a dus în bara transversală. Mingea a ajuns la Patrick Petre, acesta a reluat slab, iar, din cădere, același Mendes a băgat mingea în poartă, nu înainte de a o atinge și cu mâna.
Golul nu a fost validat, iar arădenii au avut moralul necesar să revină în atac. Și, în minutul 67, Cristinel Matei a primit în centru de la Cubleșan, a pătruns în careu şi a înscris la colțul scurt. UTA nu a mai jucat mare lucru pe final de meci şi, în acest context, ieşenii au egalat. În minutul 81, Enoh a insistat la o fază cu balonul în careu, arădenii au cerut fault la Manea, dar nu s-a fluierat nimic şi mingea a ajuns la Mendes, care a trimis în dreapta lui Bodea: bară-gol. La 3-3, meciul s-a dus în prelungiri. În acest interval, „roș-albii” au avut ocazia să marcheze primii, dar David Popa a alunecat degeaba, deoarece nu a ajuns la o centrare a lui Cubleşan în faţa porţii. Meciul putea fi decis după un penalty acordat la o fază la care Suslak a pierdut un duel aerian cu Cioinac, El Hasni a venit din spate şi l-a călcat pe căpitanul ieşenilor. Enoh a mers la punctul cu var şi a marcat precis. Partida nu a fost tranşată, însă, de golul reuşit în mi­nutul 96. În a doua repriză a prelungirilor, Alexandru Pop a fost şi el faultat în careu de Cobrea, la o fază la care portarul nu prea mai avea ce face. David Popa şi-a asumat execuţia şi a dus meciul la loviturile de departajare.
Aici, au marcat pentru ieşeni: Cioinac, Enoh, Laurenţiu Rus, Zaharia şi Gallego, în timp ce pentru gazde doar Manea, Cubleşan şi David Popa. Execuția spre vinclu a lui Alexandru Pop a fost ghicită de Alberto Cobrea, iar Iaşiul câştigă cu mari emoţii meciul cu UTA, chiar împotriva unuia dintre cei mai iubiţi antrenori ai Politehnicii, Ionuţ Popa.
Formații: UTA: Bodea – Costin, Al. Manea, El Hasni, Copaci (Suslak 92’) – Oprea, Enescu – Petra, Cr. Matei (Al. Pop 89’), Vădrariu (Cubleşan 14’) – C. Rus (Dav. Popa 86’). Antrenor: Ionuţ Popa. Iași: Cobrea – Gallego, Mihăescu, Cioinac, P. Pîrvulescu (Chelaru 65’) – L. Rus, Mimoun – Al. Zaharia, Mendes (Dwubeng 103’), P. Petre (N’Dongala 73’) – Bekui (Enoh 58’). Antrenor: Flavius Stoican
Arbitri: Robert Dumitru (Sfântu Gheorghe) – Stelian Slabu (Brașov), Raul Ghiciulescu (Lugoj). Rezervă: Marius Chiorean (Cluj).
Observatori FRF: Cornel Sorescu (Pitești), Petru Boroș (Oradea)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.