Drumul Julița – Mădrigești, inundat și distrus de exploatări forestiere. CJA a dispus amenzi

0
1270

Intemperiile din ultimele zile au făcut ravagii pe drumul județean Julița-Mădrigești. De o parte și de alta a drumului s-au format cascade, căderile de apă inundând drumul. Viiturile din noaptea de joi spre vineri au acoperit o porțiune consistentă din drum.

Conducerea Consiliului Județean a dispus Direcției Tehnice a Consiliului Județean verificări pe tronson. Astfel, după controale s-a constatat că, o parte din șanțurile de scurgere a apei pluviale au fost blocate cu trunchiuri de arbori proveniți de la exploatările forestiere din zonă, ceea ce a determinat defularea apei pe șosea.

Dar, cu ocazia controalelor au fost identificați, în flagrant, și sancționați, doi lucrători forestieri care acționau în zonă fără să respecte prevederile legale.

Sunt două aspecte în discuție: pe de o parte, unele exploatări forestiere blochează șanțurile de pe marginea drumului, depozitând acolo trunchiurile de pom. Pe de altă parte, trunchiuri de copaci sunt târâte pe șosea, în unele situații pe o suprafață destul de mare, și strică asfaltul. Așa tot putem noi să investim milioane de euro, dacă noi construim și reparăm și vin alții și strică, în dispreț față de tot efortul nostru și față de așteptările arădenilor. De asta am dispus verificări și amenzi, acolo unde este cazul. Din păcate nu putem pune «jandarmi» pe fiecare drum județean, să le păzească, de aceea m-aș bucura ca și comunitățile care sunt deservite de aceste drumuri să reacționeze”, a spus președintele Iustin Cionca.

Ruperea de nori a generat joi seara, alunecări de teren pe tronsonul Julița-Mădrigești, în zona montană a județului Arad. S-au format torente care au acoperit șoseaua cu aluviuni. Vineri, traficul a putut fi reluat pe toată lungimea drumului, după degajarea aluviunilor. Săptămâna viitoare vor intra în reparații opt podețe (șapte au fost colmatate total și unul distrus), un zid de sprijin care a cedat pe o lungime de aprox. 10 m, suprastructura rutieră degradată pe aprox. 3000 mp și se vor decolmata șanțurile, pe o lungime de 5,4 km – au anunțat reprezentanții Consiliului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.