Drumul județean Târnova-Tauț ar urma să fie reabilitat din fondurile Consiliului Județean. Perioada de depunere a ofertelor din partea firmelor interesate să execute lucrarea s-a încheiat, astfel că, administrația urmează să desemneze un constructor.

Până la data limită au fost depuse 3 oferte. În prezent, procedura se află în evaluare. Câștigătorul va realiza și proiectul tehnic și execuția lucrării. Valoarea estimată este de 18.883.880 de lei (cu TVA).

„Am avut mai multe întâlniri cu cetățenii celor două comune și am promis, în calitate de consilier județean, că mă implic și susțin acest proiect la conducerea Consiliului Județean. Sper ca lucrările să poată începe cât mai curând, dar localnicii trebuie să înțeleagă că realizăm și un proiect tehnic ca lucrarea să corespundă așteptărilor, iar asta prelungește puțin durata de execuție. Nu doar peticim drumul, ci îl reabilităm în totalitate”, a spus consilierul județean Simona Stan.

Tronsonul de drum Târnova-Tauț are o lungime de 9,1 kilometri. Este un drum de legătură între cele două comune, care au o populaţie cumulată de aproximativ 8.000 de locuitori, arondaţi pe 10 localităţi.

Consiliul Judeţean Arad a solicitat la Ministerul Dezvoltării finanţarea modernizării drumului Târnova-Tauţ. Proiectul a fost depus în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, dar nu a primit aviz pozitiv pentru acordarea de fonduri.

Recomandările redacției