Din cauza surpării de teren, tronsonul Croncna – DC36 din drumul judeţean DJ 708 şi intersecţia DJ 792 E – Almaş –Diec din drumul judeţean DJ 708 au fost închise. Drumurile au fost închise temporar după ce s-au degradat grav pe o lungime de 42 de metri.

Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Consiliului Judeţean care au mai spus că,  lucrările de refacere a carosabilului se vor dura aproximativ 10 zile. Accesul se va face pe rutele ocolitoare: de la Crocna spre Gurahonţ pe DJ 708 şi de la Dieci spre Revetiş şi Almaş pe DJ 792 E.

În anii trecuţi, Crişul Alb a mai inundat DJ 708 Dieci-Revetiş, Dieci-Crocna şi DJ 792E Dieci-Almaş, pe porţiuni mari.

Anul acesta, Consiliul Judeţean a anunţat reabilitarea mai multor drumuri, a căror lucrări au fost începute deja, ori cel puţin pentru care au fost întocmte deja documentaţii tehnico-economice în vederea modernizării. Nu vor fi derulate proiecte ale căror documentaţii nu sunt efectuate.Pentru drumurile judeţene sunt disponibili 52 de milioane de lei, aici însemnând banii din fondurile proprii, 14 milioane de lei dintr-un credit şi10 milioane de la Ministerul Dezvoltării.

Vorbim de 15 la sută din bugetul judeţului total de 55 de milioane de euro din bugetul administraţiei, disponibili pentru drumuri.

Printre drumurile care vor fi reabilitate se numără drumului judeţean Arad – Buteni, rumul judeţean Pâncota – Seleuş, Neudorf – limită judeţean Timiş şi drumul ce leagă Sântana de Zimand. De menţionat că, în jur de 15 milioane de lei vor fi destinaţi lucrărilor de reparaţii la drumuri.

Foto: Adrian Dodean

Recomandările redacției