Lucrări de circa 4,6 milioane de euro au fost contractate de Consiliul Județean, pentru modernizarea a patru tronsoane de drumuri. Vorbim de drumuri care nu au fost asfaltate de zeci de ani. Contractele de execuție au fost parafate de autorități. „Ştim că aşteptările sunt mari, ştim că este nevoie să intervenim şi pe alte drumuri judeţene. Dar zilele trecute am anunţat că modernizăm total un drum de legătură cu judeţul Timiş şi cu autostrada, pe la Zăbrani, care nu a mai fost modernizat de o jumătate de secol, iar acum, iată, anunţăm includerea în program a altor tronsoane. Cei 300 de kilometri pe care vom lucra anul acesta, pe care, repet, îi modernizăm, nu îi cârpim, completează programul de plombări, de reparaţii, care va face ca o mare parte a reţelei de drumuri judeţene să fie în stare bună în anul 2020. Dar, trebuie să subliniez că nu doar drumurile reprezintă o prioritate pentru noi. Consiliul Judeţean Arad investeşte serios nu doar în infrastructura rutieră, ci şi în Spitalul Judeţean, în turism şi cultură – în acele domenii unde prin intervenţia noastră putem schimba în bine viaţa arădenilor”, a spus Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Cel mai degradat drum din județ
Drumul Arad-Şiria-Pâncota-Bu­teni – care va fi realizat pe bani europeni a beneficiat de cofi­nanțare de la Consiliul Județean. Proiectul pentru reabilitarea acestui drum – cel mai degradat din județ a fost câştigat prin Programul Operaţional Regional. De asemenea, s-au alocat fonduri pentru cofinanţarea lucrărilor la drumurile judeţene finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, Sânmartin-Olari-Caporal Alexa, Bârsa-Moneasa-limită de judeţ Bihor şi Nădab-Seleuş. „Investim în toate zonele ju­deţului, pentru a realiza legături corecte între principalele localităţi, dar şi pentru a crea legături cu judeţele învecinate. Totul pentru condiţii de transport civilizate şi sigure, dar şi pentru a crea o infrastructură care să sprijine economia locală, să atragă in­- vestitori!”, a spus Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Ju­deţean Arad.
Drumurie pentru care s-au semnat contractele de finanțare nu au fost asfaltate niciodată, trei dintre acestea fiind doar pietruite. Cel de-al patrulea, Pân­cota-Seleuş, a fost reabilitat ultima dată acum aproape 50 de ani, în 1969.
Licitații pentru alte lucrări
Drumurile care vor intra la modernizare sunt: DJ 709 J Nădlac – Pereg , în lungime de 5,85 kilometri – proiect în valoare de peste 1,45 milioane de euro, DJ 709 J Dorobanţi – Macea, tronson de 2,9 kilometri, cuprins într-un proiect ce valorează peste 880.000 de euro și DJ 709 – Pâncota – Seleuş – în lungime de 5,5 kilometri, cu un proiect în valoare 2.040.980 de euro, fără TVA. De asemenea, primul tronson din DJ 709 J – Gră­niceri – Pilu implică o investiție de 213.289 de euro. „Ne ţinem promisiunea faţă de arădeni şi punem în practică strategia asumată, privind drumurile judeţene. Am semnat patru contracte privind moderni­zarea a patru tronsoane de drum judeţean. Începem, din surse proprii, lucrări ample de modernizare a drumurilor judeţene! Aceste patru tronsoane urmează primului tronson licitat, Neudorf – limită judeţ Timiş. Aşteptăm fina­lizarea licitaţiilor şi pe celelalte tronsoane de drum ju­- deţean, finanţate şi din alte surse, urmând tronsonul Sintea Mare-Şepreuş, ce va fi mo­dernizat tot din surse proprii”, a susținut Sergiu Bîlcea, vice­pre­şedintele Consiliului Jude­ţean Arad.

Recomandările redacției