Drumuri proaste, licitaţii în Instanţă, iar noi cu maşinile distruse

0
565

de Voicu Sida

Întotdeauna trebuie să fie cineva vinovat pentru situaţia drumurilor judeţene. Toţi am dat vina pe Consiliul Judeţean şi în special pe conducerea asigurată de preşedintele Iustin Cionca. Poate nu întotdeauna avem dreptate, dar acum chiar că vina le aparţine altora.

Domnule preşedinte Iustin Cionca, drumurile sunt proaste, licitaţiile au ajuns prin Instanţă, iar noi ne distrugem maşinile pe ele.

– Da, presupun că vă referiţi la drumul Arad – Şiria.

Da, dar nu numai. Mă refer şi la altele care sunt în lucru.

– Într-adevăr, este inadmisibil ca după 1.100 de zile de la data de când avem asigurată finanţarea din fonduri europene, din cauza legislaţiei proaste din România să nu putem nici în ziua de azi să beneficiem de o lucrare de maxim interes pentru judeţul nostru. Am stat şase luni după ANAF, am mai aşteptat după minister 2 ani de zile să semneze un contract de finanţare. Acum stăm după toate firmele care fac contestaţii. Am stat după CNSC pentru că fiecare firmă găseşte câte ceva să reclame. Ştiţi ceva, prea multă birocraţie! Dar până la urmă eu trebuie să respect legile României aşa cum sunt ele: bune sau rele, nu am de ales. Ar trebui acordată mai multă încredere autorităţilor locale. Ştiţi cum este cu lucrarea: trebuie să o dai celui care are preţuri mai mici şi aici intervin multe. Corect ar fi aşa: a câştigat „X“ licitaţia, atunci pe loc să o şi înceapă.

De parcă pe contestatarii „de serviciu“ îi interesează că noi ne distrugem maşinile pe drumul Arad – Şiria. Pe un drum executat recent de către firma unuia dintre aceşti contestatari, se circulă ca şi cu barca pe apă. Parcă eşti în leagăn şi atunci despre ce vorbim!

Parcă eram pe vapor

Ca pe vapor, aşa ni s-a părut sâmbătă că circulăm pe drumul de la Târnova la Tauţ. Lucrarea care se execută acum este la stadiul unui singur covor asfaltat, însă „valurile“ nu vor dispărea niciodată, iar calitatea întregii lucrări este din start compromisă.

Curiozitatea ne-a făcut să mergem pe drumul de la Pâncota la Buteni. Nu am văzut nici o urmă de muncitor pe drum. Poate că era sâmbătă, dar era o zi superbă de lucru. Ce să mai vorbim de drum? Deşi este în lucru, lasă foarte mult de dorit. Dacă veţi circula pe el, vă veţi convinge…

Voicu Sida

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.