Accesul către cartierele Via Carmina și Europa din zona Vladimirescu Vest sunt în proces de închidere. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, prin Secția Drumuri Naționale Arad, montează astăzi parapet elastic marginal pe o porțiune de 30 de metri pe DN 7, km 537+900, pentru a restricționa intrarea/ieșirea în drumul național.

Această decizie vine după ce D.R.D.P. Timișoara a solicitat în mai multe rânduri dezvolatarea intrării către aceste 2 cartiere, printr-un sens giratoriu. Conform reprezentanților din Timișoara, „Accesul rutier la cartierul de locuințe Via Carmina este neamenajat și neautorizat și, de-a lungul timpului, în acest loc au avut loc mai multe accidente rutiere, unele cu victime”, menționează ing. Cristian Ispravnic, director general regional.

În data de 27.04.2018, a avut loc o ședință la sediul Primăriei Vladimirescu, la care au participat reprezentanți din partea D.R.D.P. Timișoara, SDN Arad, IPJ Arad, Comuna Vladimirescu, Consiliul Județean Arad, IMOTRUST S.A., proiectanții IMOTRUST S.A., întâlnire la care s-a impus un termen de 30 de zile pentru reglementarea legală a accesului rutier la în/din DN7, în caz contrar luându-se măsura închiderii accesului neautorizat. Având în vedere că toate solicitările D.R.D.P. Timișoara către dezvoltatorul imobiliar nu au dus la soluționare, s-a luat măsura închiderii prin montarea de parapet elastic.

Totuși, accesul autorizat  din cartierul Via Carmina în/din DN7 se poate face pe strada existentă în intravilanul comunei Vladimirescu.

Recomandările redacției