Drumurile din județul Arad, o prefigurare monstruoasă a unui nou posibil „Drum al crucilor”

0
1178

Un reportaj din ziarul Libertatea a dezvăluit un fenomen cumplit, printr-un experiment jurnalistic pe unul dintre cele mai sângeroase drumuri nu doar din România, ci și din Europa: Drumul Național 2 (European 85), un adevărat cimitir.

Parcurs lent, în două zile, jurnaliștii au filmat cum, dintr-o bandă și jumătate de circulație pe sens, o bandă e rezervată crucilor care comemorează victimele accidentelor de circulație. Sunt mai multe cruci decât kilometri, iar pe unele cruci sunt mai multe nume, după cum nu toate victimele au cruce. Există 285 de cruci pe sensul București – Bacău și 279 de cruci când străbați invers drumul din Bacău la București.

În România mor anual circa 2.000 de oameni în accidente rutiere. Nici drumurile pe care le parcurg arădenii de obicei nu sunt scutite. Pe ruta Arad-Timișoara se înregistrează anual numeroase decese, la fel ca și pe Arad-Nădlac. Nici nu mai vorbim despre ruta Arad-Oradea.

Autostrăzile care încep (cu greu, am putea zice) să-și facă „simțită” prezența în ultimii ani au răpit zeci de vieți pe an, iar sute de oameni au fost răniți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.