Puterea și Opoziția găsesc tot timpul motive de ceartă. Că este vorba despre CET, că este vorba despre impozite și taxe, că este vorba despre politica penală, cele două părți ale ecosistemului politic se ceartă în permanență. De data aceasta este vorba despre drumuri.
Foto-Tripa-6 februarie 2018Deputatul PSD a ținut să comunice presei că Guvernul investește 156 de milioane de lei în drumurile județene. Asta, în condițiile în care, potrivit lui Tripa, Ministerul Dezvoltării Regionale a semnat două dintre cele trei contracte de finanțare pentru reabilitarea drumurilor Nădab – Seleuș și Sânmartin – Caporal Alexa. Despre  cel de al treilea contract, aferent drumului Bârsa – Moneasa – limită Bihor, Tripa susține că ar exista întârzieri la finalizarea documentațiilor care trebuie realizate de Consiliul Județean.
„Salutăm semnarea de către Ministerul Dezvoltării a două contracte de finanțare pentru drumurile din județul Arad, fapt ce arată încă o dată preocuparea Guvernului României pentru proiectele de infrastructură din județul nostru. Din păcate, pentru cel de-al treilea și cel mai important drum, Bârsa – Moneasa – limită județul Bihor, contractul nu a putut fi semnat, din cauza faptului că cei de la Consiliul Județean Arad nu au finalizat documentațiile. Sperăm ca în cel mai scurt timp, conducerea CJA să revină din concediu și să rezolve această problemă, astfel încât să înceapă procedurile de licitație pentru toate cele trei drumuri județene.
Suma alocată de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru drumurile Bârsa – Moneasa – limită județul Bihor, Nădab – Seleuș și Sânmartin – Olari – Caporal Alexa se ridică la nu mai puțin de 156 de milioane de lei. În 2018, din fonduri proprii, Consiliul Județean Arad a alocat mai puțin de un sfert în comparație cu această sumă, pentru reabilitarea drumurilor județene”, spune Tripa, care trimite apoi o nouă săgeată înspre Iustin Cionca, președintele CJA, pe motiv că ar aloca fondurile după criterii greșite.
„Sperăm ca domnul Cionca, alături de ceilalți șefi ai Consiliului județean Arad, să demareze repede procedurile de licitație și să se apuce cât mai curând posibil de lucru. Guvernul a pus la dispoziție finan­țarea, e rândul CJA să-și facă datoria“, mai susține  deputatul PSD Arad.
„PSD disprețuiește arădenii”
Pe de altă parte, consilierul județean Ovidiu Moșneag este de părere că PSD disprețuiește arădenii, având în vedere că a lăsat fără finanțare patru dintre cele mai importante drumuri județene. „Asta după ce parlamentarii PSD Arad au votat ca de la județul Arad să se ia cu japca 45 de milioane de euro! Acesta este bilanțul incompetenței și al disprețului pesediștilor arădeni. Nu au fost finanțate de către Guvern următoarele proiecte de drumuri județene: modernizare DJ 572, Berzovia-Buziaș-Lipova, din care în județul Arad limită de județ Timiș-Lipova; modernizare DJ 708 Gurahonț-Buteni; reabilitarea DJ 708A Tauț-Târnova; reabilitare DJ 794 Mișca-Apateu-Berechiu În loc să îi fie rușine că Aradul a fost lăsat iar la urmă de pesediști, deputatul PSD Florin Tripa laudă Guvernul ca un aplaudac tras cu cheia. Nu e nimic de lăudat, când PSD ia banii arădenilor și ne taie finanțarea lucrărilor!” – a declarat Ovidiu Moșneag.

Recomandările redacției