Drumurile morții: Patruzeci de persoane au murit, anul trecut, în accidente rutiere produse în județul Arad

0
1339

Bilanț înfiorător al accidentelor grave și mortale petrecute pe teritoriul județului Arad – nu mai puțin de 40 de persoane au murit și 147 au fost grav rănite, în urma evenimentelor rutiere produse în anul 2018.
Potrivit unui raport remis de IPJ Arad ziarului nostru, numărul accidentelor grave – incluzând și cele mortale – se ridică la 148. Comparativ cu anul 2017, numărul accidentelor a scăzut totuși, fiind înregistrate cu 11 accidente grave/mortale mai puțin.
Șoselele din municipiu pe care au fost înregistrate cele mai multe evenimente rutiere care s-au soldat cu victime rănite grav sunt Calea Aurel Vlaicu, urmată de Bulevardul Nicolae Titulescu și Calea Iuliu Maniu. În topul șoselelor din municipiu cu grad de risc ridicat se regăsesc și Bulevardul Revoluției și Calea Radnei. În ceea ce privește șoselele din județ, nu e de mirare că loc fruntaș ocupă DN7, drum marcat pe harta celor mai periculoase șosele, cu „punct negru”. De menționat că DN7 și DN1 au fost evaluate în repetate rânduri ca fiind cele mai periculoase șosele din țară. În județul Arad, pe locul 2 ca grad de risc este DN79 A, drumul Chișineu-Criș-Ineu-Bârsa-Buteni-Gurahonț-Vârfurile, urmat de DN79, Arad-Oradea și DJ709 Arad-Șiria-Seleuș-Șicula-Cermei.
Cauzele generatoare de accidente rutiere grave rămân cele din anii trecuți – viteza excesivă și abaterile pietonilor sau bicicliștilor. Astfel, principala cauza a producerii accidentelor în județul nostru, în urma analizei evenimentelor rutiere petrecute anul trecut, este „viteza neadaptată la condițiile de drum”, urmată de „abateri ale pietonilor”, „alte preocupări de natură să distragă atenția”, „neacordare prioritate pietonilor” și „conducerea sub influența alcoolului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.