Asociația Economică Germano- Română DRW Arad a organizat, săptămâna trecută, o festivitate de absolvire a celor trei ani de
învățământ profesional pentru primele două clase înființate în cadrul proiectului intitulat „Implementarea învățământului profesional după model german” lansat în 2015 în parteneriat cu Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu și cu o serie de agenți economici din Arad. „Un număr de 51 de elevi din cele două clase au reușit să termine cu bine cei trei ani de stu­dii și practică, făcându-i mândri pe părinții și prietenii prezenți la festivitate. Aceștia au fost felicitați și de reprezentanții agenților economici parteneri în proiect prezenți la eveniment”, a menționat Marius Porcolean, membru în Consiliul Director.
Dirigintele au înmânat fiecărui elev câte o diplomă de absolvire, în timp ce președintele DRW Arad, Waldemar Steimer, a înmânat din partea asociației câte o diplomă specială. Și reprezentanții companiilor au înmânat diplome absolvenților, de această dată pentru locurile I, II și III, la fiecare dintre cele două specializări.
O parte dintre elevi au mai primit premii din partea DRW Arad și pentru activitățile de promovare a învățământului profesional și a proiectului în cadrul târgurilor Edu2Job din 2017 și 2018, precum și în cadrul „săptămânii meseriilor” organizate în 2018.
„Sistemul dual de pregătire profesională pe model german are un potențial foarte mare, dar este necesară dezvoltarea sa la nivel național. Sperăm ca și autoritățile să înțeleagă asta și să promoveze, să susțină acest sistem, cu atât mai mult cu cât există deja exemple concrete ale beneficiilor acestuia, datorită proiectelor implementate deja de ani de zile în Arad, Brașov sau Timișoara de către cele trei cluburi economice germane prezente în comunitățile respective”, a precizat Waldemar Steimer, preșe­dintele DRW Arad.
(I.P.)

Recomandările redacției