Direcția de Sănătate Publică Arad lucrează la foc continuu pentru realizarea anchetelor epidemiologice.

Odată cu creșterea numărului de cazuri a crescut și volumul de muncă pe care personalul DSP Arad și voluntarii din cadrul Direcției trebuie să îl gestioneze, astfel că întârzierile pot ajunge și la 48 de ore.

Dacă ai fost testat pozitiv, pregătește din timp informațiile necesare realizării anchetei epidemiologice, astfel încât în momentul în care vei fi contactat telefonic de către colegii noștri, procedura să decurgă cât mai rapid și cât mai eficient. Ține minte că nu ești singur în această luptă, iar noi, cei de la DSP Arad vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru ca tu să primești în cel mai scurt timp asistența de care ai nevoie”, spun cei de la DSP Arad. De menționat este faptul că, în aceste ultime zile, personalul DSP Arad a fost suplimentat cu cadre medicale care în mod curent activează în unități de învățământ, pentru a intra din nou pe un făgaș normal privind anchetele.

Situația infectărilor la nivel național și local nu pare să o ia pe o pantă descendentă prea curând. În urma testelor efectuate la nivel național, de duminică până luni, au fost înregistrate 4.041 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În județul Arad, sunt 134 cazuri noi, raportate de duminică până luni, iar incidența atinsă până la ultima raportare în județ este de 3,5.

 

Recomandările redacției