DSP Arad a făcut peste 6.000 de inspecții anul trecut soldate cu o serie de dispoziții

0
377
dsp
Situația inspecțiilor va fi prezentată în ședința Colegiului Prefectural

Direcția de Sănătate Publică Arad a tras linie activității de anul trecut, iar situația va fi prezentată în cadrul primei ședințe a Colegiului Prefectural din acest an, de luni, 12 ianuarie.

În 2014, compartimentul de inspecție al DSP Arad a făcut 6.167 de inspecții, pe toate domeniile de competență și 300 de probe și teste. În urma controalelor, DSP a mers mai mult pe avertismente fiind aplicate 166 de avertismente contravenționale și 21 de amenzi, în valoare de aproape 45.000 de lei. S-au scos din consum 15.0 0 litri apă minerală , 96 kilograme sare iodată, 25 cuti a 20 comprimate de suplimente alimentare și 150,5 kilograme materi prime. DSP a mai soluționat un număr de 131 de petiții.

Cele mai multe controale s-au făcut pentru verificarea apei potabile, a produselor biocide, a alimentelor și a tutunului.

Pentru verificarea respectării legislaţiei sanitare în domeniul apei potabile au fost efectuate 56 de controale la cele patru staţii și instalaţi de tratare şi potabil zare din judeţ, pentru care au fost întocmite fişe de inspecţie. În cadrul acţiunilor de control au fost prelevate şi 182 de probe de apă în vederea efectuări de analize fizico-chimice şi microbiologice din care necorespunzătoare fizico-chimic au fost 39 probe iar microbiologic trei probe. Parametri necorespunzători: arsen ,amoniu, mangan, fier, nitratic, clor rezidual. Au fost luate măsuri de restricţionare a distribuţiei apei şi folosirea alternativă a apei din sursă cu apă corespunzătoare şi măsuri de remediere a reţelei de distribuire a apei, dezinfecţia adecvată în acest sens şi recontrol prin laborator.

În cadrul controalelor planificate, cât și cele tematice, au fost efectuate 310 inspecţii în unități de învățămînt. Au fost aplicate un număr de 27 avertismente şi o amendă, în valoare de 1.000 lei. Au fost efectuate 17 controale pe produs şi meniu și au fost aplicate nouă avertismente. Pentru constatarea remedierii deficienţelor care au stat la baza aplicări sancţiunilor contravenţionale, au fost efectuate 13 recontroale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.