Având în vedere  solicitarea organizatorilor Festivalului Arad Open Air, care se va desfășoară în perioada 13-15 august 2021, Direcția de Sănătate Publică Arad a încheiat un parteneriat cu aceștia, demarând un proiect pilot, avizat de Ministerul Sănătății,  care constă într-un studiu pentru evaluarea eficienței planului de prevenire a infecției cu noul coronavirus. 

Cu această ocazie, Direcția de sănătate publică Arad va avea acces la lista de participanți la eveniment și va putea monitoriza apariția cazurilor de infecție în rândul persoanelor nevaccinate. În acest sens, organizatorii au implementat o serie de măsuri, în conformitate cu H.G. nr. 826/2021 privind  prelungirea stării de alertă începând cu data de 11.08.2021,  după cum urmează:

  1. Asigurarea unei suprafețe de minimum 1mp pentru fiecare persoană cu purtarea măștii de protecție
  2. Accesul la eveniment se va realiza: prin prezentarea unei dovezi de vaccinare anti-COVID-19 (Pentru care au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare) sau prin prezentarea unui test negativ PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării cu virusul SARS CoV-2.
  1. Accesul la festival se va realiza după dezinfecția mâinilor, după verificarea temperaturii (care nu trebuie să depășească 37 grade Celsius) de către organizatori și sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii
  2. Persoanele își vor igieniza mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziția participanților la intrare
  3. Se vor plasa în locuri vizibile anunțuri referitoare la regulile de distanțare fizică

Cu această ocazie, Festivalul Arad Open Air se va desfășura fără limită de oră. 

În toate cele trei zile ale festivalului inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Arad –  Serviciul de Control în Sănătate Publică vor verifica măsurile instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19 și vor controla agenții economici în vederea respectării normelor igienico-sanitare privind producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea alimentelor.

Recomandările redacției