DSP Arad verifică „la sânge” apele din bazine

0
949

DSP Arad a demarat acțiuni de verificare a 34 de piscine publice, dar și a unor unități de alimentație publică, în această perioadă caniculară. 

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Arad, Horea Timiș, ne-a declarat că: „DSP Arad a dispus controale la 34 de piscine publice, care se află în baza de date la nivelul județului Arad, unele cu circuite închise, altele cu circuite deschise.” 

Astfel, am aflat că s-au derulat controale la o parte dintre cele 34 de piscine, iar în săptămânile următoare, acestea vor continua. 

Au fost cazuri în care s-au constatat deficiențe igienico-sanitare, lipsa buletinelor de analiză privind calitatea apei și mai multe neconformități. 

„Acolo unde am constatat abateri grave, s-au sancționat trei unități cu câte 6000 de lei fiecare, pe partea calității apei. 

Două unități fast-food au fost sancționate cu încă 500 de lei. De asemenea, au fost date 11 avertismente, iar majorității unităților li s-au trasat termen de o săptămână pentru remedierea neconformităților”, ne-a mai spus directorul DSP Arad. 

Totuși, o parte din cele 34 de unități au anunțat DSP-ul și s-au controlat pe termenele date, rezolvându-și erorile, o altă parte din acestea sunt încă în curs de remediere. 

O altă noutate este faptul că, de astăzi, s-a dat o nouă dispoziție laboratorului DSP Arad, astfel încât buletinele de analize privind calitatea apei să se facă, obligatoriu, de două ori pe lună, iar verificările să fie efectuate doar de către inspectorii DSP Arad și doar la fața locului unităților, pentru recoltarea probelor. 

„Dorim să ridicăm standardele și calitatea apei piscinelor din județul Arad. 

În acest sens, rugăm toți operatorii să încheie contract cu DSP Arad, pentru că este și obligatoriu, conform legii”, a menționat Horea Timiș. 

Toate cele 34 de piscine publice vor trebui să se reglementeze în următoarele două săptămâni. 

Până la urmă, trebuie să existe 34 de contracte, fiecare contract să fie cu câte două buletine de analiză lunar, iar la sfârșit să meargă DSP Arad să ia analizele fizic. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.