DSP asigură conducerea Ministerului Sănătăţii că pacienţii din Arad nu sunt nevoiţi să îşi cumpere medicamente

0
277

controaleDirecţia de Sănătate Publică, la ordinul Ministerului Sănătăţii, a efectuat săptămâna trecută, un control în toate unităţile medicale din sistemul sanitar arădean. Au fost vizate atât spitalele, cât şi toate centrele de permanenţă, precum şi Serviciul Jude­ţean de Ambulanţă. Conducerea DSP Arad a verificat modul de asigurare a necesarului de medicamente, materiale sani­tare şi echipe medicale destinate asis­- tenţei medicale a populaţiei. „A mai fost verificată organizarea echipelor medicale care să asigure continuitatea asistenţei medicale în perioada 24 decembrie 2013 – 6 ianuarie 2014, precum şi elaborarea graficelor serviciilor de gardă“, ne-a declarat dr. Laura Nicolescu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.
Conform raportului întocmit de DSP, la Spitalul Clinic Judeţean s-au făcut comenzile pentru reactivi pentru laboratorul clinic care să acopere necesarul până în data de 15.01.2014; comenzile pentru medicamente şi materiale sanitare acoperă necesarul până în 15.01.2014; serviciul UPU este anunţat şi pregătit cu me- ­dicamente, materiale sanitare, personal de specialitate şi în caz de nevoie se fac chemări de la domiciliu pentru personal suplimentar; listele de gărzi cu personalul medical care va asigura permanenţa asistenţei medicale au fost întocmite şi este acoperită integral până în 06.01.2014.
„Spitalele din Lipova, Ineu Mocrea și Sebiș dispun de o aprovizionare ritmică cu medicamente şi materiale sa­nitare, iar dispozitivele medicale care există în dotare funcţionează la capacitate optimă, astfel încât desfăşurarea actului medical să nu întâmpine dificultăţi majore. Continuitatea asistenţei medicale este asigurată de către personalul medical, asistentele medicale 24 din 24 ore pe toate secţiile şi compartimentele. Totodată funcţio­nează două linii de gardă: medicală şi chirurgie şi Compartimentul Primire Urgenţă“, ne-a declarat dr. Laura Nicolescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.