raceliMinisterul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică, recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluc­tuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor. „Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig.  În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este necesar să se folosească mijloacele de protecţie adecvate“, susţin me­dicii DSP.
Respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă şi mişcare (mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esenţială pentru menţinerea unui corp sănătos. De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
Conform Centrului Naţional de Su­praveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, cazurile de gripă evoluază atât în formă medie, cât şi severă, preponde­rent la persoanele neprotejate cu vaccin gripal. Ca în fiecare an, în cadrul acestei campanii sunt vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical şi mai ales gravide, conform recomandărilor OMS.

  • Aisha spune:

    De ce nu spune nimeni inainte de toate ca ca trebuie intarit sistemul imunitar toamna si primavara cu minerale uzuale si vitaminele B, dar pe baza de analize de sange

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției