DSP: Carmen Lucuța a fost suspendată din funcția de manager al spitalului, pentru un „cumul de neconformități“

0
929

Fostul manager al Spitalului Judeţean Arad, Carmen Lucuţa, a fost suspendat din funcţie pentru un „cumul de neconformități“. Asta a declarat marți, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad.

Reamintim că, deși pe perioada stării de urgenţă managerii spitalelor nu pot fi demişi, DSP Arad a cerut demiterea lui Carmen Lucuța, după ce mai multe decese de COVID-19 nu au fost raportate. În mai multe rânduri, atitudinea fostului manager, Carmen Lucuța a fost comentată, criticată, iar unele nereguli au ajuns cunoscute mass-mediei naționale. Se pare că aceasta a dorit să plece și și-a manifestat cererea în acest sens.

Managerul Spitalului Judeţean Arad, Carmen Lucuţa, a fost suspendat din funcţie. Îdupă cum se știe, în locul său a fost numită, pe perioada stării de urgenţă, Florina Ionescu, director financiar-contabil al unităţii medicale.

Managerul de la Arad a fost suspendat din funcţie prin ordin al Ministerului Sănătăţii, la cererea DSP Arad, pentru mai multe nereguli în gestionarea epidemiei de COVID-19, printre acestea şi neraportarea deceselor către DSP. Motivele demitere…A fost un cumul de neconformități, între care – neimplementare măsurilor impuse în ceea ce privește sindrom respirator acut, deficiențe de management, neîntocmire a fișelor de supraveghere a personalului infectat cu covid. Sunt mai multe motive“, a susținut Horia Timiș, șeful DSP Arad.

De reamintit că, la Arad, au fost decese raportate chiar şi la o lună după ce au survenit.

Carmen Lucuţa era în funcţia de manager al spitalului din 2017, când a ocupat postul prin concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.