DSP dă asigurări: bărbatul internat la Spitalul Județean nu are coronavirus

0
573

Bărbatul internat, a cărui simptomatologie a trezit suspiciuni de coronavirus nu a fost infectat. Direcția de Sănătate Publică, prin vocea directorului Constantin Cătană a dat asigurări că, vârstnicului de 77 de ani, întors din Israel împreună cu fiica sa, medicul Carmen Cîrdei i s-a făcut testarea pentru COVID-19 și că rezultatul a fost negativ.

Reamintim că, medicul Carmen Cîrdei a fost plecată în Israel, împreună cu tatăl ei și un alt grup de persoane în Israel. De la revenirea din Țara Sfântă, de pe 4 martie, la scurt timp, bărbatului i s-a făcut rău fiind internat mai întâi la Spitalul orașului Ineu și apoi, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Au existat suspiciuni atât din partea medicilor, cât și a comunității din Ineu, potrivit cărora, vârstnicul ar putea fi infectat cu coronavirus. Direcția de Sănătate a susținut că s-a respectat procedura.

Pe parcursul internării sale la Spitalul Județean Arad, cu câteva zile în urmă a fost schimbată metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut, fiind inclus un criteriu care a permis și testarea bărbatului, cu respectarea procedurilor în domeniu. „S-a făcut testarea pentru COVID -19 în cazul bărbatului, după procedura nouă. Practic medicul curant și medicul epidemiolog au aplicat procedura cu criteriul nou introdus. Evident, testul a fost negativ. Metodologia s-a schimbat din nou. Este important ca arădenii să aibă încredere în noi“, a spus Constantin Cătană, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad.

De menționat că potrivit informațiilor noastre starea bărbatului este bună. Conform ultimei situații de la nivelul județului nostru, de miercuri spre joi, peste 100 de persoane se aflau în carantină și circa 300, în autoizolare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.