DSP recomandă populaţiei să îşi lase maşinile în garaj

0
198

dsp

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad celebrează în perioada 16- 22 septembrie 2015 campania cu titlul: Săptămâna Europeană a Mobilităţii, având sloganul: „Alege! Schimbă! Combină!”

Scopul campaniei îl reprezintă promovarea formelor alternative de transport ecologic și de a sublinia faptul că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, a poluării fonice, a accidentelor şi la reducerea numărului persoanelor obeze. Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, se aduc beneficii imense atât mediului, cât şi sănătăţii personale.

Pentru a deveni o economie care consumă puţină energie şi poluează puţin, UE a adoptat o serie de obiective ambiţioase de climă şi energie pentru a fi atinse până în anul 2020. Acestea includ reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră; creşterea cu 20% a eficienţei energetice; o cotă de 20% din consumul total de energie să fie energii regenerabile; conştientizarea publicului cu privire la necesitatea de a acţiona împotriva poluării cauzate de creşterea traficului în mediul urban.

Acțiunile campaniei sunt orientate spre informarea populaţiei care este încurajată să înţeleagă de ce rolul mişcării şi al sportului sunt atât de importante pentru bunăstarea fizică şi mentală a cetăţenilor. Campania stimulează oamenii să participe la creşterea calităţii vieţii lor.

„Campania este finanțată de către Ministerul Sănătății. Suportul metodologic al campaniei este asigurat de către Institutul Naţional de Sănătate Publică. Acţiunile de Informare-Educare-Comunicare se concentrează asupra posibilităţilor de mobilitate alternativă“, ne-a declarat Constantin Cătană, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.