Dublu eveniment cultural la Macea: o lansare de carte a fost urmată de „Sara culturală”

0
316

candeaComuna Macea a găzduit, recent, un dublu eveniment cultural. O lansare de carte şi o „Sară culturală”. Ioan Alexandru Ardelean şi-a lansat recent două cărţi, apărute la editura Trinom, ilustrate de fiul, Bogdan Ardelean, chiar în prezenţa editorului. Este vorba despre „Baci Ghiuri a lu´ Hamfau-Povesti din Macea” şi de „Homo Politicus-Gânduri”.

La casa cu numărul 372 s-a adunat multă lume, peste o sută de persoane să asiste la un dublu eveniment. Este vorba şi de o a doua lansare de carte aparţinând profesorului-pensionar Mircea Curtuţiu Vuculescu, aflat la a patra carte publicata «Folclorul obiceiurilor din Macea. Copertele cărţilor sunt semnate de Bogdan Ardelean care a asigurat şi grafică interioară. A fost o lansare dublată de o «Sară culturală» pigmentata sincretic cu poezie, debutul în poezie i-a aparţinut Adrianei Cazan, multă muzică, întreţinuta de Gabi Barsauan, Melania Mercea, Florin Moţ ori Lucian Crişan dar nu putem trece peste remarcabilă prestaţie a Ansamblului local Edera format din zece perechi şi coordonat de Ioan Dărău şi Doina Deac, care a şi pornit ad-hoc o horă a satului, povesteşte scriitoarea Floarea Ranta Măcean.

Printre cei care au vorbit s-au numărat profesorul Carol Feher, primarul Ioan Mercea, profesorul Horia Truţă, Aurel Mateuţ, Mihai Şiclovan şi Floarea Ranta Măcean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.