candeaComuna Macea a găzduit, recent, un dublu eveniment cultural. O lansare de carte şi o „Sară culturală”. Ioan Alexandru Ardelean şi-a lansat recent două cărţi, apărute la editura Trinom, ilustrate de fiul, Bogdan Ardelean, chiar în prezenţa editorului. Este vorba despre „Baci Ghiuri a lu´ Hamfau-Povesti din Macea” şi de „Homo Politicus-Gânduri”.

La casa cu numărul 372 s-a adunat multă lume, peste o sută de persoane să asiste la un dublu eveniment. Este vorba şi de o a doua lansare de carte aparţinând profesorului-pensionar Mircea Curtuţiu Vuculescu, aflat la a patra carte publicata «Folclorul obiceiurilor din Macea. Copertele cărţilor sunt semnate de Bogdan Ardelean care a asigurat şi grafică interioară. A fost o lansare dublată de o «Sară culturală» pigmentata sincretic cu poezie, debutul în poezie i-a aparţinut Adrianei Cazan, multă muzică, întreţinuta de Gabi Barsauan, Melania Mercea, Florin Moţ ori Lucian Crişan dar nu putem trece peste remarcabilă prestaţie a Ansamblului local Edera format din zece perechi şi coordonat de Ioan Dărău şi Doina Deac, care a şi pornit ad-hoc o horă a satului, povesteşte scriitoarea Floarea Ranta Măcean.

Printre cei care au vorbit s-au numărat profesorul Carol Feher, primarul Ioan Mercea, profesorul Horia Truţă, Aurel Mateuţ, Mihai Şiclovan şi Floarea Ranta Măcean.

Recomandările redacției