Duel liberalo-pesedist amical cu „nuielușe verbale“ în CLM de Moș Nicolae

0
394

A trecut și Moș Nicolae (pe unde-a trecut, că prin unele locuri n-a ajuns), și tot nu s-a schimbat nimic, nici măcar vremea.
Este adevărat că sărbătoarea aceasta e una extraordinară, dar toate marile sărbători sunt extraordinare, ele căzând o dată pe an. Numai ședințele extraordinare ale Consiliului Local Municipal nu sunt extraordinare în sensul amintit, ele derulându-se unele după altele parcă mai des decât cele ordinare. Cu această asemănare neasemuită între niște sărbători și nilște ședințe, am ajuns la subiectul zilei de ieri al administrației municipale: ședința extraordinară de Moș Nicolae.
Precum vă informam cu o zi în urmă, pe ordinea de zi figurau 15 puncte, dintre care primul era un proiect de hotărâre inițiat de viceprimarul Călin Bibarț, 11 erau inițiative ale primarului Gheorghe Falcă, ultimele trei fiind rezervate problemelor birocratice ale consi­liului – și nici un punct nu prevestea vreo furtună sau vreo adiere măcar.
Ședința a început promițător și a continuat în același ritm până la epuizarea ordinii de zi, toate proiectele supuse aprobării fiind votate în unanimitate, fără nici un amendament, fără nici o contră, de parcă ar fi revenit vremurile bune ale șlagărului „Avem o țară, un popor și un partid”.
Cum ordinea de zi nu prevedea vreun punct pentru declarații politice sau bătălii diverse, atmosfera a fost animată la final de viceprimarul Călin Bibarț, care a înapoiat pesediștilor o caserolă plină cu pământ verde pe deasupra. Râzând, „vicele“ a spus că a primit caserola de la PSD – dar nu s-a înțeles bine și de ce i-au dat-o pesediștii; cert e că avea legătură cu stadionul care se construiește în Piața UTA. Pesediștii au primit caserola și au contra
atacat prin Adrian Todor, care a amintit că Aradul are excedent bugetar dar s-au luat bani din investiții și s-au dat la CET, vicele a replicat…, Todor nu s-a lăsat…, a intervenit și Gheorghe Săplăcan care a amintit că stadionul Vago­nul s-a vândut ca să se facă supermarket în loc…
Imediat a intervenit independentul Marin Lupaș, care a spus cu amărăciune că nu trebuia scăpată ocazia de a duce CLM în ridicol nici în zi de sfântă sărbătoare a lui Moș Nicolae, regret manifestat și de președinta de ședință Mariana Cismașiu la declararea ca închisă a unei ședințe care a început frumos și s-a încheiat ca o șuetă bășcălioasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.