Simona Halep continuă să fie necruțătoare în fața compatrioatelor sale. Aseară a ajuns la victoria cu numărul 18 împotriva unei jucătoare din România, reușind să treacă de Sorana Cârstea în optimile de la Indian Wells. Ținând cont că Sorana Cârstea avea palmares pozitiv în fața Simonei Halep (2-1), eram pregătiți de un duel palpitant, însă meciul s-a dovedit a fi unul fără istoric, Simona impunându-se în două seturi, 6-4, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 22 de minute.

Câteva cifre care explică rezultatul fără echivoc sunt cele referitoare la fructificarea serviciului, unde Simona a cedat unul singur în timp ce Sorana a pierdut 5. De asemenea, raportul erorilor neforțate a fost dublu, 31 în dreptul Soranei și doar 16 în cazul Simonei.

În sferturi, Simona Halep (numărul 26 WTA) o va întâlni pe croata Petra Maric (79 WTA). Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de trei ori până acum, balanța victoriilor înclinând spre jucătoarea noastră, care a învins în două partide.

Dacă nu apare nicio surpriză și Simona ajunge în semifinale își va egala rezultatele obținute în 2014 și 2018 și se poate gândi la repetarea performanței din 2015 când a reușit să câștige turneul.

(foto: digisport.ro)

Recomandările redacției