Duelul primarilor, în Viitorul Pereg – Citizens Arad 2-0

0
343

peregEmeric Kovacs este primarul comunei Peregul Mare, Gheorghe Falcă, primarul Aradului. S-au întâlnit neprotocolar duminică la un meci de fotbal, în liga a VI-a, primul ca delegat și responsabil al echipei Viitorul Pereg, celălalt ca și component al echipei Citizens Arad.
A învins fostul portar al Viitorului, adică actualul primar al Peregului, deși favorită pornea echipa „cetățenilor”, aceasta necunoscând înfrângerea până în această etapă. Puteam intitula articolul: „Ghiță Falcă a adus ghinion echipei sale la debutul în această ediție de campionat”, însă în momentul intrării edilului Aradului în joc, soarta partidei era pecetluită: 2-0 pentru gazde, prin reușitele lui Mircea Dumitru și Feri Szellelky.
O determinare fără limite a celor din Pereg nu le-a lăsat nicio șansă „cetățenilor”. Cu un „romb” defensiv perfect, format din portarul Norbert Orth, fundașii centrali Călin Roman împreună cu Ferdinand Crepelca și cu Feri Szellelky în fața lor, Viitorul a închis orice tentativă de a marca a lui Dorinel Herțeg și Miki Tomescu, a construit cât s-a putut construi prin inepuizabilul Feri Szellelky și a înscris când Sebi Huțan nu a mai avut ce face. Nici în 10 oameni, gazdele nu au cedat și nu puteau ceda cu susținerea permanentă pe care au avut-o din partea unei galerii cum n-am mai văzut în campionatul județean de pe vremea când UTA evolua în Liga a IV-a.
Ca de obicei, de la oaspeții arădeni au lipsit aceleași piese grele care nu „servesc” deplasările, Claudiu Drăgan, Roli Nagy, Cristi Todea, Sergiu Bîlcea. Singurii rămași pe bari­cadă, Ovidiu Moșneag, Codru Grădinariu și Sebi Huțan nu au reușit altceva decât să limiteze proporțiile scorului. Apărarea lor a fost vraiște în prima repriză, ordonându-se doar după ce Grădinariu a coborât din linia de mijloc în centrul apărării.
O victorie dătătoare de speranțe pentru cei din Pereg și mai ales pentru cei care au suflat în vuvuzele, trompete sau degete, adică cei din formidabila galerie a gazdelor beneficiară din acest sezon și de o cochetă tribună cu scaune din plastic, contribuție a dragostei pentru fotbal a primarului Kovacs.
Sobru și liniștit arbitrajul brigăzii de arbitri având la centru pe Mircea Ardelean, asitenți pe Mădălin Mada și Dinu Dobîndă, observați de vicepreședintele AJF Arad, Ovidiu Coman.
Întâlnirea dintre cele două echipe a devenit protocolară la „bogracs”-ul pregătit de gazde la finalul partidei, întâlnire la care, conform indicațiilor AJF-ului, brigada oficială nu a participat.
Formații:
Viitorul Pereg: Orth – Miheț, Crepelca, Chilințan, Roman, Szellelky, Ferchi, Peri ,Kovacs, Dumitru, Chindriș. Rezerve: Angerer, Motelca, Weber, Maroșan, Prokopcsak, Maxinese, Hovanyecz. Antrenor: Călin Roman
Citizens Arad: Huțan – Matei, Moșneag, Grădinariu, Bogdan -, Tomescu, Petruț, Barbură, Saladea – Herțeg D., Giurgiu. Rezerve: Meszar, Lucaci, Gh.Falcă. Antrenor: Doru Herțeg
Ioan Hamza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.