Răzbunarea cermeianilor a fost promtă. Acel 0-3 din Cupă a fost anu­lat de o victorie la același scor în campionat în primul derby arădean al sezonului în Liga a III-a. Până la eliminarea lipovanului Cal­vin, raportul ocaziilor a fost echilibrat, după care gazdele nu au mai avut probleme în a se impune.
Lipova a avut primele ocazii ale confruntării, dar șuturile lui Popa și Piț au trecut peste poartă. Gazdele au replicat prin Șulea, însă execuțiile sale au trecut pe lângă sau au fost reținute de Iliescu. Disputa a continuat să fie pe muchie de cuțit, cu ambele formații împărțindu-și momentele de dominare, iar Vasinc în două rânduri a fost aproape de a deschide scorul. Echilibrul s-a rupt în minutul 37, când Calvin a fost eliminat pentru un fault din postură de ultim apărător la Șulea. Gazdele au prins curaj și puteau deschide scorul la lovitura liberă rezultată, dar Iliescu a respins foarte bine execuția lui Buia. Pe contraatac, Lipova putea da lovitura, dar reluarea cu capul a lui Trabalka a fost reținută de Bodea.
Același duel Trabalka – Bodea
s-a repetat în minutul 50, cu o nouă execuție previzibilă a vârfului lui Sabău. Gheața a fost spartă după 57 de minute de joc. Suslak a tras bine de pe partea stângă la colțul lung și l-a lăsat fără replică pe Iliescu. După doar un minut, Cermeiul și-a mărit avantajul, prin Șulea, care a tras în vinclu de pe partea dreaptă  pentru 2-0. Cu 15 minute înainte de finalul partidei, Filimon a încercat să își readucă echipa în joc, dar execuția sa la colțul scurt a fost reținută de Bodea. După doar minute s-a stabilit și scorul final, Brândușe punctând  la prima atingere de balon. „Schijă” a prins un șut plasat la colțul lung, imposibil de scos de Iliescu.
Așadar, Cermeiul a tranșat prima dispută arădeană din Liga
a III-a și s-a revanșat după eliminarea din Cupa României.
Formații:
Cermei: Bodea – Rogojanu, Cotoc, Nistor, Suslak – Mager (85 Moraru), Ianc, N. Varga (62 Aldan), Diarra (75 Brândușe) – Buia (81 Bubuș), Şulea.
Lipova: Iliescu – Mandache (71 Kocsis), Calvin, Vasiu, Stoin – Piț (43 Jichici), Bier, S. Popa (71 Lăcustă), Copil – Vasinc, Trabalka (71 Filimon).
Arbitri: Rareș Moca – Elena Mazilu (ambii din Cluj) – Iosif Nasc (Câmpia Turzii)
Observatori FRF: Zaharia Ciev (Timișoara), Viorel Vancea (Oradea)

Recomandările redacției