După umilința din amicalul de acum două săptămâni era clar că antrenorul sebișenilor își va lua măsuri de precauție și formația sa va aborda meciul cu Ripensoa cu o cu totul altă tactică. Iar rezultatul final a confirmat alegerea bună a lui Călin Cojocaru.
Partida din Timișoara a început cu gazdele în atac, iar Zaluschi a nimerit bara în minutul 9. Apoi, patru minute mai târziu Luca a fost aproape de autogol după o centrare bună a lui Mihuța. Tot gazdele au apărut la finalizare, dar lobul lui Mediop de la 20 de metri a trecut pe lângă buturile lui Fișteag. Sebișul a fost aproape de a da lovitura în mi­nutul 25 la un contraatac purtat în viteză de Săulescu, care a pasat pentru Iuga, însă șutul juniorului a ocolit de puțin vinclul porții gazdelor. Și, totuși, oaspeții au deschis scorul după exact o jumătate de oră de joc. Iuga a centrat perfect de pe stânga, iar Săulescu a reluat calm, din 8 metri, sub transversală. După doar trei minute atacantul Sebișului a realizat „dubla” după un contraatac perfect și o finalizare din 10 metri.  Săulescu putea face hattrick-ul încă din prima repriză, dar a fost blocat perfect de Heckso după ce Rădulescu greșise copilărește.
În partea a doua, Ripensia a forțat, dar șutul lui Zaluschi din 12 metri a fost blocat de Fișteag. După aceea, Mediop a avut o dublă ocazie, prima oară trimiținând cu capul puțin pe lângă poartă, iar la a doua Fișteag a apărat cu piciorul. Iar scenariul din prima parte s-a repetat. În minutul 68, Săulescu a scăpat singur cu Rădulescu, acesta a ieșit greșit dintre buturi, iar vârful Sebișului nu a ratat ținta, marcând în poarta goală de la 14 metri. Până la final Fișteag s-a făcut remarcat la un nou șut al lui Golda, iar Susan a ratat golul cu numărul patru pentru sebișeni. Astfel, formația pregătită de Călin Cojocaru debutează cu o victorie la scor în campionatul Ligii a 3-a și e primul lider al seriei a IV-a la golaveraj.
Formații:
Ripensia: Rădulescu – Luca (min. 50 – Popa), Apro, Hecsko, Popescu – Semeniuc (min. 46  – Ungureanu), Francescu (min. 59 – Briciu), Zaluschi, Nanu (min. 46 – Grunță) – Mediop, Golda.
Sebiș: Fișteag – Rosenblum, Cârstoiu, Stupu (min. 91 – Basic), Siminic –  Suciu, Avramescu (min. 83 – Clej) – Susan, Mihuța, Iuga – Săulescu (min. 73 – Ciocan).
Arbitri: Cristian Vieru (Cisnădie) – Daniel Nagy (Mediaș), Vasile Duta (Avrig-Sibiu).
Observatori FRF: Vasile Blaj (Drobeta Turnu Severin), Viorel Vancea (Oradea)

Recomandările redacției