dulceaLa revenirea din Franța, unde a discutat în detaliu condițiile colaborării cu echipa lui Adrian Mutu, Adrian Marțian a trecut pe la Arad și a negociat șapte contracte noi pentru UTA. Dintre acestea, cinci sunt întocmite pe numele unor fotbaliști care s-au remarcat deja în tricoul lui FC Argeș, dar care trebuiau să-și vadă de drum după ce gruparea din Trivale a intrat în faliment.
„Cheia” acestor mu- tări poate fi consi- derat Adrian Dulcea, experimentatul atacant care a semnat și el cu „alb-roșii” și care, probabil, va fi unul dintre antrenorii secunzi ai echipei.
„Cei de la UTA au luat demult legătura cu mine și mi-au cerut niște nume pentru viitoare transferuri. I-am propus încă de la început pe cei patru jucători care au semnat duminică, plus Popa, numai că el nu a mai ajuns la Arad. Îi cunosc foarte bine pe Briceag, Cîrstoiu, Ivănică și Ion, am lucrat destul timp cu ei să-mi dau seama cel fel de oameni și fotbaliști sunt. Chiar garantez pentru ei. Au caracter, sunt valoroși și bat la porțile Ligii 1. Briceag chiar avea o ofertă concretă din primul eșalon și toți o grămadă de la alte formații de Liga a II-a. Am ales cu toții UTA, fiindă ne doream să ajungem la o altă echipă de mare tradi­ție, cu suporteri minunați ca ai Pi­- teștiului. Cu toții regretăm că FC Argeș e în colaps, ne-ar fi plăcut să conti­nue în Liga a II-a, chiar dacă nu mai putea emite pretenții la primele locuri”, a precizat golgheterul „alb-violeților” în stagiunea trecută, cu 9 reușite.
Speră să rămână Falub
Dulcea ne-a mărturisit că în cele trei zile petrecute în orașul nostru a fost oprit pe stradă de mai mulți suporteri, care se interesau de soarta formației favorite. „Mi-am dat rapid seama cât sunt de atașați arădenii de UTA, mi-ar fi plăcut să le dau numai vești bune celor cu care m-am întâlnit pe stradă. Din păcate, încă știu și eu că sunt niște probleme la club, care ar trebui rezolvate cât mai repede în așa fel încât să nu scădem încă de la început șansele la promovare. E important că echipa s-a reunit, a început antrenamentele, însă mai avem nevoie de niște jucători, dar și de condiții pentru a lucra la capacitate maximă în cele cinci săptămâni rămase până la prima etapă. Ar fi bine dacă am pleca într-un cantonament așa cum se aude, dar să avem și condiții bune de alimentare, vitaminizare și restul. De asemenea, sper să existe continuitate cu domnul Falub pe bancă”, a adăugat fotbalistul de 32 de ani.
Încă se simte bine pe teren
Întrebat dacă gruparea „textilistă” l-a atras și pentru că i-a oferit un post de antrenor secund, Adi Dulcea a spus: „Din luna octombrie a anului trecut m-am implicat ca secund și la FC Argeș, aș putea face același lucru și la UTA, însă fără a pune condiții. Nu mă văd stând neapărat în vestiarul antrenorilor, încă mă simt bine pe teren și știu că mai pot ajuta mult și ca fotbalist. Domnul Falub a fost cel care mi-a spus că ar dori să lucreze cu mine și ca secund, acum rămâne de văzut dacă se va și întâmpla asta”. Fostul piteștean e posesor al licenței B de antrenorat, iar din toamnă se va înscrie la cursuri pentru obținerea licenței A.
Roșca era cel mai bun de la Vâlcea
În fine, odată cu plecarea masivă a fotbaliștilor din lotul din stagiunea trecută, UTA se află în căutarea unui nou nucleu, care poate fi format de cei cinci fotbaliști sosiți de la FC Argeș. „Doar prin muncă și prestații în jocurile oficiale și amicale ne pu­tem impune în vestiar, nu are nicio legătură faptul că am jucat împre­ună la FC Argeș. Sperăm să formăm un grup unit împreună cu jucătorii care au rămas la UTA, inclusiv Mo­nac pe care-l așteptăm la echipă, dar și cei care au venit deja și cei care vor mai veni. Personal, am încredere și în Roșca, pe care acum doi ani îl consideram cel mai bun fotbalist de la CSM Râmnicu Vâlcea”, a concluzionat Dulcea. George Roșca are 23 de ani și evoluează pe postul de mijlocaș central ofensiv și a semnat și el un contract cu UTA pe trei ani, alături de piteșteni și Dragoș Firțulescu.

Recomandările redacției