Duminică ar fi împlinit 46 de ani – Un monument în memoria lui Zsolt Török va fi ridicat în Munții Făgăraș

0
1077

Un monument în memoria alpinistului Zsolt Török va fi ridicat în Munții Făgăraș, chiar acolo unde acesta a murit.

Anunţul a fost făcut pe Facebook de Minerva Vincze, prima soție a alpinistului și mama fiului lor.

Ea aminteşte că duminică, 29 septembrie, alpinistul ar fi împlinit 46 de ani şi îi invită pe cei care vor să-i aducă un omagiu la drumeţia Refugiul Călţun, care va avea loc la acest sfârșit de săptămână.

Alpinistul Zsolt Török a murit în 14 august, în Munții Făgăraș, după ce a căzut în apropierea Vârfului Negoiu în timp ce urca singur Creasta Fierăstrăului.

„În data de 29 septembrie 2019, Zsolt ar fi împlinit 46 ani. Din păcate nu-i vom mai putea zice «La mulți ani», însă dorim să-i transmitem un gând de drag, cu Iubire și Lumină, să ne simtă aproape acolo unde este.
Întâlnirea va fi în zona Bâlea Lac, iar de acolo vom merge pe partea cealaltă de tunel, de unde vom porni pe aceeași potecă, pe partea sudică, pe care a mers și el spre Refugiul Călțun (aproximativ 3 ore dus și 3 ore întors). Acolo se dorește a fi un monument în amintirea lui Zsolt Török.
În funcție de starea vremii vom stabili mai exact dacă ziua aceasta va fi sâmbătă sau duminică (ideal). Voi posta noutățile aici pe eveniment.
Pentru cazare o să vă rog să vă ocupați fiecare în parte.
Este binevenit oricine simte că vrea să participe și poate.
Pentru cei care doresc să dea o mână de ajutor, pe partea logistică, îi rog să mă contacteze pe privat (tel: 0722407873).
Să ne vedem cu bine!
Minerva și David Török (fiul meu și al lui Zsolt)

Tura la Refugiul Călțun va avea loc duminică, 29 septembrie.
La ora 8 dimineața ne vom întâlni la Refugiul Bâlea Tunel (pe partea cealaltă de tunel, pt cei care vin dinspre Bâlea Lac) și vom porni pe traseu pe partea sudică. Durată traseu, aproximativ 3 ore dus, 3 ore întors.
Momentan vom monta o placă in memoriam Zsolt, urmând ca atunci când temperaturile ne vor permite, să finalizăm lucrarea“, susţine Minerva Vincze pe Facebook.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.