În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, preotul și credincioșii din Parohia Sânleani, comuna Liva- da, Protopopiatul Arad, au trăit clipe de aleasă bucurie duhovnicească.
În mijlocul acestora  s-a aflat Preasfințitul   Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului. Ierarhul a săvârșit Sfânta și Dum­nezeiasca Liturghie în biserica parohială cu hramul ,,Pogorârea Sfântu­- lui Duh”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența oficialităților locale în frunte cu  Iosif Bimbo, primarul localității Livada și a numeroșilor credincioși. Din sobor au făcut parte: Pr. Teodor Pavel de la Catedrala Ve­che din Arad, Pr. Teodor Faur de la Parohia Aradul Nou, Pr. paroh Florea Gom­boș, Arhid. Mircea Protea­sa și Arhid. Gheorghe Le­haci.
În omilia sa, Preasfin­țitul Părinte Emilian a spus că ,,împăcarea cu oamenii și Dumnezeu, postul trupesc și sufle­tesc și bunătatea inimii să ne fie lucrări puse în practică pentru întâmpinarea Învierii Domnului”.
La momentul rânduit, Preasfinția Sa a împărtă­șit cu Sfintele Taine credincioșii, tineri și vârst­- nici, care s-au pregătit pentru aceasta.
Părintele paroh Florea Gomboș a mulțumit Prea­sfințitului Părinte Emilian pentru slujire și alesul cuvânt de zidire sufletească, precum  și pentru binecuvântarea oferită credincioșilor parohiei la începutul Postului cel Mare.
Protos. Iustin   Popovici

Recomandările redacției