astraDuminică, 21 aprilie, de la orele 11, Trupa Marionete a Teatrului Clasic I. Slavici, va juca într-o nouă reprezentaţie a spectacolului „Greuceanu” după Petre Ispirescu, în regia lui Gabriel Apostol. Din distribuţia spectacolului fac parte Lenuţa şi Sorin Dorobanţu, Izabela şi Mircea Moş şi Loredana Alexandrescu. Scenografia este realizată de Oltea-Clara Daranga iar muzica originală de Dan Bălan.
Gabriel Apostol, cel care a pus în scenă acest spectacol, este actor şi regizor la Teatrul „Ţăndărică” din Bucureşti. El a mărturisit că s-a hotărât să pună în scenă basmul „Greuceanu” deoarece a fost foarte puţin montat pe scenele teatrelor de animaţie de la noi şi, mai ales, pentru că este un basm neaoş, românesc.
Biletele pentru „Greuceanu” se gă­sesc la casa de bilete a Secţei Marionete din str. Episcopiei nr. 15 şi pot fi cumpărate cu o oră înainte de spectacol. Preţul unui bilet este de 6,06 lei.
Trupa Marionete împlineşte 62 de ani!
Vă reamintim că peste câteva săptămâni Trupa Marionete a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad va împlini 62 de ani de la prima reprezentaţie cu „Galoşul fermecat” în regia Sandei Diamandescu şi a lui Cristian Fragopol. Spectacolul a avut loc în 7 mai 1951, iar din distribuţie au făcut parte Elena Gherdan, Olimpia Didilescu, Puica Marin, Florica Mihăilescu, Maria Frangopol, Elena Athanasiu, Elena Coraviţa, Astra Lumcovschi, Elena Ghiba. Scenografia a fost semnată de A. Brătăşeanu şi A. Wilke, iar muzica de Edgar Cosma. De la prima reprezentaţie şi până acum pe scena Secţiei Marionete s-au jucat sute de spectacole semnate de regizori prestigioşi din ţara noastră. Vom reveni cu detalii despre activitatea Trupei Marionete în cei 62 de ani de existenţă.

Recomandările redacției