FOTO: Ciprian Petcuț

Sorții au vrut ca, exact ca în 2015, echipa fanion a Aradului să încheie cu deplasările oficiale ale anului la Râmnicu Vâlcea. Stagiunea trecută, însă, oltenii erau lideri, iar acum doar undeva în partea a doua a clasamentului ligii secunde, prilej pentru UTA să încerce să profite pentru trei puncte importante în zona promovării. Și, după o evoluție curajoasă și puțină șansă, teamul roș-alb și-a atins scopul.
Fără suspendații Burlă și Strătilă, Laurențiu Roșu a apelat la debutantul Copaci și Copil în unsprezecele titular. La gazde, revenea Pârvulescu în centrul defensivei, dar absentau Costea, Drăghici, Marian și Georgescu.
Gazdele au început ceva mai bine partida și au avut câteva șuturi de la distanță ce nu i-au dat mari emoții lui Miron. În minutul 12, însă, Cristea a schimbat registrul cu o finalizare frumoasă de la 20 de metri, ce s-a oprit în bara din stânga lui Miron. Roș-albii au fost timizi în ofensivă, ajungând rareori în careul advers și numai prin centrări de pe benzi. În schimb, vâlcenii au fost din nou periculoși, prin Vasile, care a șutat în cros din 14 metri puțin pe lângă bară. După un sfert de oră extrem de confuz, cu pase greșite de-o parte și de alta și câteva avertismente, UTA a fost formația mai insistentă în atac. În ultimele 5 minute ale mitanului, vizitatorii au trecut pe lângă gol în două rânduri. Mai întâi, o minge ricoșată fericit din blocaj la voleul lui Copil a fost trimisă din poziție excelentă de Curtuiuș pe lângă colțul scurt. Apoi, Petre și-a făcut loc în careul de 6 metri pentru o lovitură de cap la centrarea lui Andor, însă Căbuz a respins peste transversală. Așadar, scor alb la pauză.
Repriza secundă a debutat cu un șut periculos al lui Dumitrașcu puțin pe lângă bara de la colțul scurt. Ca și în prima parte, a urmat o fază urâtă a jocului, fără clarviziune la construc­ție, singura fază demnă de consemnat fiind un șut de la marginea careului marca Chindriș la o palmă peste transversală. Și a venit minutul 73. Copil a executat cu efect o lovitură liberă de pe stânga, de la 25 de metri, Curtuiuș a plonjat pe lângă minge, însă aceasta s-a dus cuminte la colțul scurt al porții lui Cabuz. UTA a rămas sus în teren, a căutat și golul doi, dar a riscat în ultimele 7 minute în două rânduri. Mai întâi, Dina l-a țintuit pe Miron cu un voleu de la 15 metri, dar balonul a adulmecat vinclul de la colțul scurt, după care Stoica a reluat cu capul, pe lângă
colțul lung, o centrare a lui Samson. S-a încheiat 0-1 pentru ca speran­țele promovării să rămână vii.
Formații:
Râmnicu Vâlcea: Căbuz – Samson, Pîrvulescu, Cr. Munteanu, D. Dumitraşcu – D. Stana, C. Cristea (76 Cristea) – Vasile, Geantă (84 Pîrvu), Ad. Cârstea (70 Piscanu) – M. Dina.  Antrenor: Jerry Gane.
UTA: Miron – Polgar (50 David), Manea, Gligor, Copaci –  Andor, Chindriș, Tănase (68 Tănase), Copil – Curtuiuș (75 Costin), Petre. Antrenor: Laurențiu Roșu.
Arbitri: Marius Omuț (Oradea) – Ovidiu Timar (Marghita), Răzvan Nistoran (Reșița). Rezervă: Mihai Amo­răriței (Cîmpina)
Cartonașe galbene: Dina 25 / Curtuiuș 20, Manea 29, Polgar 47, Miron 90
Observatori FRF: Mircea Ciglenean (Cluj), Felix Grigore (București)

Recomandările redacției