Dumitru Fărcaş va fi înmormântat cu onoruri militare în comuna natală Groşi din judeţul Maramureş

0
533

Taragotistul Dumitru Fărcaş va fi înmormântat azi, cu onoruri militare, în comuna natală Groşi, judeţul Maramureş. Trupul neînsufleţit al artistului va fi depus într-un cavou construit în spatele casei părinteşti, transmite Mediafax.
Viceprimarul comunei Groşi, Gavril Ardusătan, a declarat marţi, că la înmormântare va avea loc şi un moment folcloric, cu cântece de jale în memoria lui Dumitru Fărcaş. „Ceremonia religioasă amplă, Prohodul, va avea loc joi, de la ora 11 la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, după care convoiul cu sicriul va fi transportat la Groşi, la casa părintească a lui Dumitru Fărcaş, unde va avea loc înmormântarea, cu onoruri militare şi vor fi trase salve de armă. Trupul neînsufleţit al acestuia va fi depus într-un cavou din spatele casei părinteşti, aceasta a fost dorinţa sa expresă. Va avea loc şi un moment folcloric de jale, cu taragotişti şi intrepreţi de muzică populară, în memoria lui Dumitru Fărcaş. Estimăm ca înmormântarea să aibă loc undeva în jurul orei 16”, a spus Ardusătan.
Potrivit acestuia, taragotistul a fost cetăţean de onoare al comunei Groşi, dar şi a judeţului Maramureş. Dumitru Fărcaş a m­u­rit la vârsta de 80 de ani într-un spital din Cluj, unde era internat în urma unui infarct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.