Gata cu traficul greu din Chișineu-Criș! Drumul județean va scurta drumul spre zona industrială Socodor-Nădab.

   Astăzi, preşedintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca împreună cu omul de afaceri Ovidiu Palcu, patronul firmei Inteco Holding, companie care va realiza lucrarea, au semnat contractul pentru construirea drumului județean Socodor-Nădab. Este vorba despre un drum nou, de 5 km, cu valoarea de 8,3 milioane lei, care va include și șoseaua de centură a orașului Chișineu Criș, va scoate traficul greu din Chișineu Criș și va scurta drumul dintre zona industrială Nădab și comuna Socodor. Termenul de finalizare este de 9 luni.

          Șoseaua de centură a orașului Chișineu Criș se va intersecta și cu drumul expres Arad-Oradea. Acest drum va prelua și o parte din traficul înspre vama Vărșand de pe drumul național 79 Arad-Oradea și va scurta, astfel, accesul către acest punct de trecere a frontierei.

          „Într-o precedentă intervenție, prin modernizarea drumului județean Grăniceri-Pilu am scurtat, pe un traseu alternativ, drumul către vama Vărșand, cu aprox. 30 km.  Astăzi vorbim despre inelul care va închide rețeaua de drumuri transfrontaliere și prin care creăm o legătură de bună calitate între vămile Nădlac și Vărșand, incluzând și localitățile Pereg, Pecica, Turnu, Iratoș, Dorobanți, Curtici, Macea, Grăniceri, Pilu, Socodor. În cadrul aceluiași proiect, Primăria Orașului Curtici construiește șoseaua de centură care va face legătura cu DJ 709B Curtici-Macea și 792 C Curtici-Sântana. Se creează o legătură care va scoate traficul greu din orașul Curtici”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

          Achiziția având ca obiect atribuirea contractului pentru Modernizare DJ 792 B km 0+000-5+000 Socodor-Nădab a fost demarată în data de 08.11.2019. Au fost depuse 5 oferte.

          Raportul procedurii a fost publicat în Serviciul Informatic de Achiziții Publice în data de 11 septembrie, anul trecut. Am avut două contestații.

          Cu o lună după publicare s-a dispus reevaluarea ofertelor de către Consiliu Național de Soluționare a Contestațiilor.

          În urma reanalizării, comisia de evaluare a formulat o serie de clarificări, care au condus la contestații pe fiecare lot al procedurii, din partea unui ofertant care ulterior a renunțat la contestații. În această perioadă procedura a fost suspendată, până la soluționare.

          În data de 2 februarie, anul acesta a fost încărcat raportul procedurii și au fost transmise comunicările în Serviciul Informatic de Achiziții Publice.

Recomandările redacției