După Anul Nou, arădenii ar putea rămâne fără apă caldă. Pe atunci, înţelegerea dintre Compania de Apă şi Cet Hidrocarburi nu va mai fi valabilă, iar dacă datoriile către operator nu vor fi achitate se va trece la măsuri extreme, adică la suspendarea furnizării apei. De reamintit că la începutul lunii, Compania de Apă Arad S.A anunţa consumatorii că, în urma discuţiilor avute cu conducerea executivă a SC CET Hidrocarburi SA Arad s-a decis să se amâne sistarea alimentării cu apă potabilă a punctelor termice ale CET Hidrocarburi SA Arad.

La începutul acestei săptămâni, conducerea Companiei de Apă a prezentat într-o conferinţă situaţia debitelor restante ale CET Hidrocarburi. La finele lunii noiembrie, CET avea datorii de peste 2,97 milioane de lei la Compania de Apă. Acest debit a fost împărţi în trei rate: decembrie 2015 – 327.828,25 lei, ianuarie 2016 – 625.000,00 lei şi februarie 2016 – 625.000,00 lei. Diferenţa de debit, 1.397.414,5 de lei şi facturile emise în luna decembrie vor fi achitate tot eşalonat şi anume, facturile emise în octombrie 2015 vor fi achitate în decembrie, cele din noiembrie, în ianuarie 2016, iar cele din decembrie, în februarie 2016. „Trebuie menţionat că, CET Hidrocarburi nu a acumulat aceste datorii de pe o zi pe alta. Consiliul de administraţie a înţeles impactul pe care l-ar putea avea întreruperea furnizării apei calde de sărbători şi cât de mult ar avea populaţia de suferit. Trebuie înţeles că nu noi suntem vinovaţi, ci CET. Am putea fi chiar fi acuzaţi că furnizărm apă unui furnizor rău-platnic. Ni s-a promis însă că vor fi direcţionaţi banii, în mod eşalonat cum s-a stabilit. În cazul neachitării oricărei rate eşalonate şi a facturii curente împreună cu penalităţile calculate, se va proceda la sistarea furnizării serviciului de apă şi canalizare, fără o notificare prealabilă“, a susţinut Gheorghe Bănăţean, directorul Companiei de Apă.

Deoarece SC Compania de Apă Arad nu poate finanţa la nesfârşit SC CET Hidrocarburi ARAD SA în detrimentul său, Consiliul de Administratie al SC Compania de Apă Arad SA a  hotărât să amâne sistarea furnizării apei potabile către SC CET Hidrocarburi SA Arad pentru data de 4 ianuarie 2016, în caz de neachitare a obligaţiilor de plată.

Recomandările redacției