Judecătorii Curții de Apel Timișoara au respins astăzi solicitarea de eliberare a chirurgului Marian Gașpar, șeful secției de Chirurgie Cardiovasculară de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, care a fost reținut, în 26 septembrie, sub acuzația de luare de mită, astfel că, la termenul de azi, au decis să-l mențină, în continuare, după gratii.

Respinge contestatia formulata de inculpatul Gaspar Marinica impotriva incheierii nr.132 /DL/ 27.09.2022 a judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalul Timis, pronuntata in dosarul nr.4136/30/2022, ca nefondata. In baza art. 275 alin.2 C.p.p. obliga inculpatul la plata sumei de 400 lei cheltuieli judiciare catre stat. Definitiva”, se menționează în Hotărârea camera consiliu nr. 121/2022 pronunțată, în 03.10.2022, în camera de consiliu, scrie impactpress.ro.

În aceste condiții, medicul Marian Gașpar va executa tot mandatul de arestare, urmând ca o nouă cerere de punere in libertate să poate fi invocata de avocații săi doar peste 3 săptămâni, în cazul in care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș vor solicita judecătorului de drepturi și libertăți prelungirea masurilor preventive.

Reamintim ca reputatul chirurg, a fost ridicat de mascați, chiar de la spital, în 26 septembrie 2022, după ce ar fi fost prins în flagrant cu o șpagă de 1.000 de euro, pretinsă de la pacient pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale.

Potrivit comunicatului de presa emis de procurori, într-o săptămână, cât a fost monitorizat de DGA, chirurgul de la Pădurea Verde ar fi primit drept mita, de șase ori, sume cuprinse între 100 si 2.000 de euro.

Medicul Marian Gașpar a operat zeci de pacienți din județul Arad.

sursa: buletindetimisoara.ro

MATERIALE ANTERIOARE: https://www.glsa.ro/medicul-spagar-marian-gaspar-care-intr-o-saptamana-a-incasat-mita-de-la-sase-bolnavi-arestat-pentru-30-de-zile/;

https://www.glsa.ro/chirurgul-care-a-operat-zeci-de-aradeni-retinut-in-timp-ce-primea-1-000-de-euro-de-la-un-pacient/

Recomandările redacției