După ce a reproșat Prefecturii că nu caută soluții pentru sinistrați, CJA a alocat peste 800.000 de lei, pentru refacerea drumurilor (foto)

0
258

După ce a atacat Prefectura că nu ia măsuri urgente pentru despăgubirea sinistraților arădeni, Consiliul Județean a decis să aloce peste 828.000 de lei pentru aceștia. De reamintit că, în mai multe localități, intemperiile din ultima perioadă au făcut ravagii. Conducerea CJA cere din nou Prefecturii să ia măsuri ca Aradul să primească fonduri pentru despăgubiri.

Consiliul Județean a avut în permanență echipaje în localitățile județului, calamitate de inundațiile grave din ultimele zile.

În ultimile zile, în județ s-au produs fenomene meteo periculoase (ploi torențiale, viituri, scurgeri de ape și aluviuni de pe versanți) care au afectat sute de gospodării din mai multe localități, drumuri județene, podețe. Cele mai afectate zone sunt Hălmăgel, Slatina de Mureș, Bârzava, Conop, Tauț, Gurahonț, dar și alte localități din zona montană și colinară a județului Arad.

Cei de la CJA, spun că echipajele Consiliului Județean Arad au început procesul de inventariere a pagubelor produse și au făcut demersuri pentru intervențiile de readucere la starea inițială a drumurilor județene și podețelor afectate.

Se iau măsuri pentru decolmatarea sistemelor de scurgere a apelor, pe o lungime de zeci de kilometri. CJUA a asigurat cu personal calificat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru evaluarea pagubelor.

„Volumul de muncă este imens, dar trebuie să intervenim foarte rapid. Colaborăm cu primăriile afectate și am solicitat Direcției Tehnice a Consiliului Județean să aibă în permanență oameni pe teren, pentru intervenție și monitorizare. Nu pot însă să nu constat că Guvernul României acționează din nou cu mare întârziere, de parcă nu ar fi nicio inundație în județ. Solicit din nou Prefecturii Arad să intervină pentru despăgubirea extrem de rapidă a sinistraților, nu peste o jumătate de an, nu peste un an, nu la «anul și la mulți ani», ci în termenul cel mai scurt, ca oamenii să își poată repara gospodăriile. Consiliul Județean alocă astăzi 828 de mii de lei pentru refacerea drumurilor județene afectate, iar Prefectura să se asigure că județul Arad nu va fi și de data asta lăsat la urmă pe lista despăgubirilor, așa cum ne-a obișnuit Guvernul PSD în ultimii ani”, a susținut președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Iustin Cionca a dispus ca astăzi, la nivelul administrației să se reunească Comisia Tehnico-Economică pentru evaluarea necesarului financiar ce va fi alocat intervenției rapide pentru readucerea la starea bună a drumurilor județene și podețelor afectate.

De reamintit că, acum câteva zile, Consiliul Județean a acuzat public Prefectura de dezorganizare în problema inundațiilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.