Constructorul contractat de municipalitate, spune că anul pe care-l are la dispoziție va fi suficient pentru a transforma terenul viran de pe malul Mureșului, în suprafață de aproape cinci hectare, într-una dintre cele mai frumoase zone de agrement din municipiu. 

Investiţia în valoare de peste două milioane euro, din care 98% sunt fonduri europene nerambursabile, prevede amenajarea de locuri de joacă pentru copii, locuri de socializare pentru vârstnici, terenuri de sport, locuri pentru picnic, alei pietonale, piste de biciclete, mobilier urban, parcări înierbate. Totodată, se vor planta arbori şi arbuşti ornamentali, gard viu, gazon şi se va realiza un sistem de irigaţii.

Însoțit de studenții Facultății de Design din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, un reprezentant al municipalității a făcut   o vizită pe șantier, pentru a se asigura de calitatea lucrărilor executate.

Aproape întreaga infrastructură prevăzută în proiect a fost realizată deja: stâlpii de iluminat sunt montați, sistemul de irigații finalizat, aleile au fost delimitate, iar zonele destinate celor mici, au platformele turnate. Și parcările prevăzute cu dale înierbate au fost amenajate. Zilele acestea s-a încheiat și operațiunea de toaletare a arborilor.  Din păcate, o parte din copaci nu au putut fi salvați, fiind bolnavi, ne-am văzut nevoiți să-i tăiem. În locul lor vor fi plantați peste 120 de arbori tineri.  Pentru că vremea ne permite, constructorul se pregătește de amenajarea spațiilor verzi”. Până și exponentul administrației locale a încercat să mai dreagă busuiocul. Practic arborii care au crescut în mod natural pe malul Mureșului au fost rași de fața păamântului. Acu chiar așa, aproape toți au fost…. bolnavi. Dar am trecut prin pandemie, oamenii aveau alte priorități și cele aproape cinci hectare au fost martelate, de ne-am trezit cu un peisaj deșertic pe faleză. Acu câtă umbră vor face arbuștii, urmează să o simțim pe viu. Vorba aceea: atâta se poate de două milioane de euro. Fie ei aproape integral nerambursabili.

  • Cetatean spune:

    Daca dau jos groaznicele panouri solare de pe stalpi, demne de o autostrada HI-TECH, atunci, poate, candva…..

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției