După ce săptămâna trecută un bătrân de 80 de ani a fost lăsat aproape mort în propria locuință, unei familii i-au fost sustrase peste 250 milioane lei vechi, în aceeași comună: Craiva

0
4837

Ororile continuă în comuna Craiva. O familie a rămas fără 230 de milioane de lei vechi și 500 de euro, bani care au dispărut din locuință. Familia locuiește în localitatea Vălani și dispune de două magazine, în Vălani și Ciuntești, ambele din comuna Craiva. O comună care este călcată de hoți și de tâlhari mai ceva ca în Vestul sălbatic. Practic, nu există săptămână în care să nu se petreacă ceva odios într-unul din satele aparținătoare comunei.

Săptămâna trecută, ziarul nostru relata în exclusivitate despre un bărbat de 80 de ani a fost atacat noaptea, în propria casă, de doi tâlhari care l-au bătut crunt. Incidentul s-a petrecut de data aceasta în satul Șiad. Relatam atunci despre faptul că locuitorii satului trăiesc sub teroare de frica romilor care și-au clădit o „comunitate indestructibilă“ la marginea localității. De câțiva ani de zile, furturile și tâlhăriile s-au înmulțit în zonă și se pare că lucrurile degenerează pe zi ce trece.

L-au bătut crunt

În noaptea de miercuri spre joi, 23 septembrie, un bărbat în jur de 80 de ani, care locuia singur, s-a trezit la ora 02.00 cu doi indivizi, de etnie romă, în locuința sa. Bărbatul a fost bătut crunt și amenințat cu moartea dacă nu le dă banii pe care îi are în casă. Deși sleit de puteri și plin de sânge, victima nu s-a pierdut cu firea și a reușit să îi păcălească pe cei doi agresori. Le-a spus să îl aștepte până se duce într-o altă încăpere după bani. Omul a reușit însă să iasă în stradă și a fugit la vecinul său după ajutor. Trebuie menționat însă faptul că vecinul său locuia tot singur și are peste 90 de ani. Deci riscul victimei a fost unul imens și putea să îi fie fatal dacă vecinul său nu îl auzea sau nu putea să îl ajute. Din fericire pentru el și poate pentru amândoi, vecinul a auzit bătăile în geam ale victimei și s-a dus repede să îi deschidă poarta. Au intrat amândoi în casă și gazda a alertat poliția.

Victima a fost dusă, în stare destul de critică, la spital, iar poliția și criminalistica au împânzit drumul din Șiad. Din informațiile locuitorilor din zonă, poliția a ridicat mai mulți suspecți din zona locuită de romi, însă principalii suspecți ar fi doi tineri care nici măcar nu ar fi împlinit 18 ani.

Oamenii se tem acum și mai mult pentru viețile lor, mai ales că infracțiunile sunt la ordinea zilei în întreaga zonă. Motivele de îngrijorare sunt cu atât mai mari, cu cât cei doi tâlhari sunt acum în stare de libertate.

Au profitat de neatenția gazdei

Revenind la cazul familiei din Vălani, care a rămas fără 230 de milioane de lei vechi și fără 500 de euro, explicația oamenilor din zonă, care de înspăimântați ce sunt preferă să ne dea informații sub protecția anonimatului, constă în aceea că având magazinul în curte, trafic mult, accesul este lejer în casă. Membrii familiei nici nu au știut când s-a produs furtul, doar au observat la un moment dat că anumite lucruri nu sunt la locul lor obișnuit.

Banii de înmormântare, furați

În aceeași localitate, în urmă cu ceva timp, aproximativ aceeași sumă de bani a dispărut din locuința unei bătrâne, care avea banii strânși pentru propria înmormântare.

Oamenii din întreaga zonă sunt disperați și nu știu cum să se mai încuie în casă, de teama hoților, tâlharilor și a criminalilor. În repetate rânduri, s-a furat din case, iar magazinele au fost vandalizate. Noaptea, nimeni nu mai îndrăznește să circule pe drum, iar plângerile la poliție sunt foarte puține pentru că oamenii se tem pentru viețile lor. În urmă cu vreo doi ani de zile, un alt bătrân care locuia singur în casa sa din localitatea Craiva, la câteva numere distanță de sediul primăriei, a murit în condiții suspecte. Cadavrul prezenta urme evidente de lovituri, iar locuința era plină de sânge și răvășită. După o scurtă perioadă în care oamenii legii s-au făcut că anchetează cazul, au ajuns la concluzia că bătrânul a murit de „moarte bună“ și nimeni nu a fost găsit nici măcar suspect.

Locuitorii din întreaga zonă sunt terifiați și nu știu la cine să mai apeleze după ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.