Anca Stoenescu nu mai este inspector școlar adjunct al județului Arad, după ce și-a anunțat demisia în stil de primadonă. Din mijlocul unui salon de înfrumusețare, deși nu ar avea nevoie, fostul inspector școlar general al Aradului, și-a anunțat retragerea de pe Facebook: Dragii mei, consider că a venit momentul să îmi depun mandatul de inspector școlar general adjunct, susținut într-un context politic care acum s-a schimbat. Voi rămâne alături de echipa care m-a susținut și alături de care am reușit să aducem pentru județul Arad fonduri uriașe pentru reabilitarea unităților de învățământ. De asemenea, las în urmă un proiect educațional de 1,5 milioane euro și încă două proiecte depuse, în valoare de 500.000 euro. Am reușit din anul 2017 să aprobăm posturi nedidactice și didactice auxiliare (peste 40) pentru bunul mers al procesului de învățământ. Prin programul de încadrări din acest an (18 ore pentru titulari și max. 2 ore la plata cu ora), program asumat de Inspectoratul Școlar Județean Arad, am reușit să scoatem la concursul de titularizare mult mai multe norme decât în alți ani. Am încercat să girez toate concursurile și olimpiadele școlare și să încurajez performanța în învățământ. Am reușit să obțin posturi de portari pentru ISJ Arad și să intrăm în legalitate și în normalitate. Poate toate acestea sunt lucruri mărunte, dar împreună cu echipa ISJ Arad și cu susținerea Ministerului Educației Naționale am reușit să punctăm anumite aspecte prioritare pentru un învățământ de calitate. Vreau să le mulțumesc directorilor și colegilor din învățământul preuniversitar pentru organizarea examenelor și concursurilor naționale. Aradul a fost la înălțime datorită lor. Apreciez susținerea părinților și a elevilor arădeni în toate acțiunile pe care le-am desfășurat. Va mulțumesc tuturor, sunteți minunați.

Vreau să le mulțumesc pentru frumoasa colaborare și colegilor din presa arădeană! Au fost prezenți și implicați în tematicile Învățământului Arădean și au participat la conferințele de presa ale Inspectoratului Școlar Județean Arad!

La final de mandat, revin pe catedra de profesor și cea de lector univ.dr. la UAV Arad, cu fruntea sus, pentru că cel mai important lucru pe care l-am realizat a fost acela de a fi aproape de colegi și elevi”.

La începutul lunii iunie a acestui an, ziarul nostru a aflat că Anca Stoenescu, pe atunci inspector școlar general, și-a aranjat un loc călduț la catedră, lăsând Agricolul pentru Pedagogic. În ciuda faptului că își dorea cât mai multă discreție în legătură cu acest subiect, dezvăluirile noastre au făcut-o pe Anca Stoenescu să recunoască ceva ce ar fi preferat ca lumea să afle cât mai târziu. Din calitatea de inspector școlar general al Județului Arad, Anca Stoenescu și-a depus dosarul pentru pretransfer. Astfel, titulara catedrei de Limba și Literatura română a Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Arad, școală pe care a și condus-o din postura de director în perioada 2009 – 2015, s-a transferat la mult mai titratul Colegiu Național Preparandia Dimitrie Țichindeal.

Desigur, pretransferul, chiar dacă s-a făcut în cea mai mare discreție cu putință, este legal. Dar nu tocmai, hai să îi spunem, moral atunci când este făcut de un inspector școlar general, care nu ar trebui să facă judecăți de valoare între unitățile de învățământ. Cu atât mai mult, cu cât oficial faci un lobby tocmai pentru un liceu de genul de la care pleci. Dar, să nu faci ce face popa, doar ce spune…

Saltul de la un liceu cu profil tehnologic, așa cum este Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, la Pedagogic este unul uriaș din punct de vedere profesional, lucru care de altfel a și convins-o pe Anca Stoenescu să ia această decizie. Categoric, pe lângă meritele sale incontestabile, Anca Stoenescu a profitat și de funcția de inspector școlar general pentru a-și ușura pretransferul.

 

O retragere în stil de mare clasă

Recomandările redacției