După doi ani la curtea „Regelui” și experiența terminată prost la Gloria, Blănaru nu concepe să rateze promovarea cu UTA

0
379

blanaruUnul dintre vârfurile generației crescute de Dinu Donca la CSȘ Gloria și cizelată apoi de Francisc Tisza la Romvest și FC Sânleani, e din această iarnă utist cu acte regulă. Răzvan Blănaru are doar 22 de ani, dar a văzut și a pățit multe în cariera sa de fotbalist.
La 15 ani promova alături de colegii săi de generație în Liga a IV-a cu Sânleaniul, atrăgând atenția multor centre fotbalistice puternice din țară. „Avem echipă bună, cu Gavra, Monac, Filimon, Lazea sau Cornea, multe echipe s-au interesat de noi. Eu și Gavra am și făcut pasul la
Academia Gheorghe Hagi, unde pot spune că am progresat și mai mult ca fotbalist. Eu am avut ghi­nionul ca patronul nostru, domnul Bulzan, să ceară doar bani pe mine, la Cristi Gavra a solicitat și un procent la un viitor transfer. Am revenit la Arad și a început calvarul pentru mine. Nu aveam echipă, mă antrenam de unul singur prin parcuri, am stat pe bară un an de zile”, își amintește fotbalistul.
Prin Gloria, Blănaru a revenit în circuit, ajungând să poarte banderola de căpitan. Din nefericire pentru el, nici Sandu Ion nu a fost un patron prea înțelegător, a refuzat toate ofertele venite pe adresa sa timp de doi ani de zile, ajungând – în cele din urmă – să retragă echipa din campionat.
Fundașul și-a obținut rapid statutul de jucător liber, dar a oscilat până acum două săptămâni între Șoimii Pâncota și UTA. „La Gloria eram o familie, un grup foarte unit, e mare păcat că totul s-a terminat atât de urât. Apoi, am avut oferte de la cele mai bine cotate echipe din Arad. Chiar dacă am pierdut ocazia să debutez în Liga a II-a, am optat pentru condiții mai bune la echipa fanion a județului. Pâncota are un grup unit, o echipă bună, le doresc baftă, dar simt că la UTA am mediul propice pentru a face performanță. Băieții m-au primit bine, am deja în Sorin Botiș un model. E genul de fotbalist și om de la care ai multe de învățat sub toate aspectele. Suntem patru-cinci fundași centrali, e o concurență benefică între noi. Cred și sper că voi avea șansa să joc în acest retur, dar, până la urmă, prioritar e obiectivul echipei”, a adăugat „Blană”, care se descurcă la fel de bine și ca fundaș de bandă stânga sau mijlocaș la închidere.
Cu ocazia amicalului de la Gyula, tânărul fotbalist a simțit deja căldura fanilor arădeni, dar – în același timp – simte și presiunea ce există automat pe cea mai titrată echipă din Provincie. „Fiind la UTA nu te poți gândi decât să faci performanță, iar în acest moment aceasta înseamnă promovarea obligatorie în  Liga
a II-a. Sebișul e un adversar redutabil, dar suntem mai buni ca ei și vom demonstra asta pe teren. Nu concepem să ratăm obiectivul, pentru asta muncim zi de zi  cu toții. Avem suporterii și, în ge­neral, tot orașul Arad lângă noi, nu avem voie să-I dezamăgim”, a încheiat utistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.