radu-popaCrișul Chișineu-Criș a disputat ultimul meci de campionat acum trei săptămâni, pe 28 martie. De atunci, trupa lui „Ole” Roșca s-a văzut nevoită să asiste din tribune la ce se întâmpla în Liga a IV-a arădeană. Național II Sebiș, pe care Crișul trebuia s-o întâlnească acum două săptămâni, nu s-a prezentat la jocul programat în etapa a XVII-a și ulterior s-a retras. Următorul adversar era și el istorie, Gloria Arad.
Dar alb-albaștrii revin în forță, cu un cap veritabil de afiș al etapei a XIX-a: la Chișineu Criș descinde Victoria (Lunca Teuz) Cermei. Alb-roșii lui Mircea Aslău sunt exact cu o pozi­ție în fața Crișului, pe locul 5, grație unui punct în plus. Întâlnirea din tur a fost savuroasă și încinsă și le-a revenit celor din Criș (1-0), pentru care marca Radu Popa, fotbalist care, până cu foarte puțin timp înaintea acelei confruntări, îmbrăca tricoul Cermeiului!
Daniel Cherecheși, conducătorul gazdelor de sâmbătă, transmite că privește meciul ca pe unul normal de campionat. „Noi vrem să ne facem jocul și să câștigăm, nu ne interesează adversarii, în general. Suntem mulțumiți de cum au decurs lucrurile în acest retur, problema e că nu avem jocuri. Stăm de două etape, dar sperăm să nu se simtă”, a punctat președintele Crișului, de părere că lupta pentru primul loc e încheiată: „Din punctul meu de vedere, campionatul e jucat”.
O absență în rândurile efectivului pregătit de Mihai Roșca, mijlocașul Florin Rus, bolnav și ieșit din schemă probabil pentru tot restul campionatului.
***
Prima ligă arădeană merge mai departe cu doar cinci meciuri pe etapă, după ce a devenit oficială și retragerea echipei Național II Sebiș. Sfârșitul de săptămână are toate jocurile programate sâmbătă, de la ora 17,00. Progresul Pecica își trece în cont trei goluri și trei puncte, în vreme ce Voința Mailat, care ar fi trebuit să întâlnească Gloria, va petrece weekendul (oricum se anunță ploios) în liniște.
Victoria Zăbrani – Unirea Sîntana
Dorinel Herțeg, Alina Mihoc, Paul Ardelean – Mircea Toderici, Daniel Scridon
Șoimii Lipova – UTA II Șiria
Brigadă din Ungaria – Florin Dumitru, Valer Mărginean
Aqua Vest Șofronea – Păulișana Păuliș
Radu Bîtea, Roland Opitz, Cătălin Iova – Dănuț Ologeanu, Ovidiu Coman
Crișul Chișineu Criș – Victoria (Lunca Teuz) Cermei
Cristian Burza, Daniel Bondar, Adrian Costea – Adrian Apătean, Teodor Jușcă
Frontiera Curtici – Banatul Sînnicolau Mic
Flavius Bădică, Flavius Dreghici, Sebastian Tomuța – Mihai Jivan jr, Gheorghe Sfăt

Recomandările redacției